АБВ ще се регистрира самостоятелно за участие в местния вот.

...
АБВ ще се регистрира самостоятелно за участие в местния вот.
Коментари Харесай

АБВ ще се регистрира самостоятелно за участие в местния вот


АБВ ще се записва независимо за присъединяване в локалния избор. Решението бе взето след съвещание на Националния съвет на партията, заяви заместник-председателят на АБВ Владимир Маринов пред медиите.

"Разбира се, в допълнение на взетото решение, след изчерпателен разбор и на това какво имаме сега в локалната власт, по какъв начин сме показани, ние поставихме и своите цели, които наложително би трябвало да бъдат свързани със опазване и увеличение на нашето посланичество по места. Това са общински съветници, кметове на обитаеми места и кметове на общини. Не на последно място беше взето решение за формат на явяване по места, където знаете, че ние сме организация с задоволително добра съдружна просвета. Уважаваме извънредно доста сътрудниците, с които сме работили и продължаваме да работим, като обединенията, които ще формираме по места, следва да бъдат предпочитано с организациите и политическите партии част от „ Коалиция за България “ и политически субекти и политически организации, представители на ляво-центристкия набор в страната “.

Маринов уточни, че Политическа партия АБВ има задоволително учредения и капацитет да усили присъединяване си в локалната власт, които отстоява поредно през годините.

Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков уточни, че партията ще търси не просто възстановяване на резултата си, само че като главната ни задача си слага усилването на присъединяване на левицата в локалните органи за самоуправление.

„ Анализът, който вършим е, че представителството на левицата в локалните органи за самоуправление в изтичащия мандат е злополука. Левицата няма нито един кмет на регионален център, няма нито един кмет или по-скоро доста малко кметове на околийски центрове. Това са огромните общини с историята в предишното. Това значи, че имаме волята и одобряваме проявения от Българска социалистическа партия към партията интерес на разнообразни равнища – общинско, регионално, национално с готовността да се търсят решения, които да доведат до слагане на началото на делене сред Политическа партия ГЕРБ и страната “, сподели Петков и добави, че основната, главната политическа задача, която партията си слага, е внезапно делене на Политическа партия ГЕРБ и страната.
Румен Петков разяснява и въпроса за унищожаване на машинното гласоподаване като опция за локалния избор.

„ …Т.е. във всички избори, които касаят структурирането на властта в България машинното гласоподаване да бъде отстранено. Ако се вгледаме в статистиката от последните няколко избора, ние ще забележим, че сме достигнали до един извънреден резултат. 300 хиляди или 8% недействителни бюлетини 2017 година в парламентарните избори. Не знам дали разбираме какво значи това? 300 хиляди гласа са почти гласовете, които Движение за права и свободи получи на последните избори, т.е. третата политическа мощ в страната. Това явно е инструмент за манипулиране на изборния резултат. Назад в парламентарните избори 2014 година са 218 хиляди невалидните, 2013 – са 90 хиляди “, сподели още Петков. Той счита, че политическите партии в Народното събрание, без подозрение, са заинтригувани от този инструмент.

„ Ние настояваме не за преразглеждане на изборния резултат, а от тези избори да бъдат изведени недействителните бюлетини и с присъединяване на експертиза на политолози, на представители на академичната общественост, на Централните изборни комисии в този интервал от време да се прегледат недействителните бюлетини “. Един от инструментите за минимизиране на голям брой невалидни бюлетини, като избирателен резултат, е машинното гласоподаване, безапелационен е Румен Петков. Партията ще упорства машинното гласоподаване да бъде въведено като единна норма по най-бързия метод.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР