АБВ ще се обърне с официално писмо към Булгартрансгаз с

...
АБВ ще се обърне с официално писмо към Булгартрансгаз с
Коментари Харесай

АБВ иска от Булгартрансгаз точна дата за пускане на Турски поток

АБВ ще се обърне с публично писмо към " Булгартрансгаз " с съответни въпроси по реализацията на българската права на газопровода " Турски поток ". Това заяви през днешния ден пред медиите зам.-председателят на партията Любомира Ганчева.

Тя уточни, че от компанията ще бъде пожелан ангажимент за съответна дата за стартиране на газопровода.

Ганчева изрази неразбиране за какво въпросите за българската енергетика и стратегическите планове, свързани с нея, не са тематика на коментар в границите на Стратегическия съвет към президента.
 Путин скастри България, че бави
Путин скастри България, че бави " Турски поток "

Русия щяла да откри други благоприятни условия за реализацията му

Доживях да се съглася с думите на премиера Бойко Борисов, че ние не сме Турция, Сърбия или Русия и това се видя по невъзможността да влезем в периодите, за които ние самите сме поели ангажимент и невъзможността да докараме който и да е план в региона на газовата политика на Балканския полуостров до дъно , съобщи тя и подсети, че съветският президент Владимир Путин е споделил в прав текст, че България съзнателно се бави и може да бъде заобиколена на газовата карта.

Ганчева напомни, че още през февруари от АБВ са изразили подозрения по посочените периоди за построяването на българското трасе на " Турски поток "

Тя посочи и че към момента няма българска институция, която да дава настояща карта на газовата инфраструктура у нас.
 Няма закъснение по
Няма закъснение по " Турски поток ", увери Теменужка Петкова

Поставяли се по 5 км тръби дневно

" Има две карти, едни и същи, които се намират на уеб страницата на " Булгартрансгаз " и КЕВР. Само че при тези карти времето е спряло още от градежа на " Турски поток ". В никакъв случай те не са обновени ", разяснява зам.-председателят на АБВ.

Според нея фактът, че няма настояща карта е признак, че държавното управление не се занимава с енергетиката като приоритет и липсва стратегическо развиване.

Тя бе безапелационна, че " Турски поток " ще е сполучлив за страната ни и би трябвало да се борим да го реализираме. За нея е необяснима неналичието на реакция от страна на опозицията в Народното събрание след действителната заплаха от 1 януари следващата година страната ни да остане без газ.
 Борисов предложения Путин да види на място тръбите за газ
Борисов предложения Путин да види на място тръбите за газ

Може би съветският президент работи със остаряла информация
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР