АБВ носи административнонаказателна отговорност за кражба на чужда търговска марка,

...
АБВ носи административнонаказателна отговорност за кражба на чужда търговска марка,
Коментари Харесай

БСП: АБВ носи наказателна отговорност за кражба на чужда търговска марка

АБВ носи административнонаказателна отговорност за кражба на непозната комерсиална марка, благосъстоятелност на Българска социалистическа партия. Това оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия. Българска социалистическа партия е внесла в ЦИК доказателства за собствеността на марката "Коалиция за България ".

Името на обединението е познато, одобрено и в цялото общество се свързва 20 година само и единствено с Българска социалистическа партия, а комерсиалната марка "Коалиция за България " е благосъстоятелност и принадлежи на Българската социалистическа партия, се показва в известието. Съгласно закона, това включва правото на притежателя й да я употребява, да се разпорежда с нея и да забрани на трети лица без негово единодушие да я употребяват, е маркирано още в известието.

Според Българска социалистическа партия, желанието на АБВ да записват коалиция със същото название има за цел само да вкара в подвеждане и да докара до комплициране гласоподавателите, които ще гласоподават в идните избори за Европейски парламент. Това е нарушаване на главните правила за обективен избирателен развой, според Изборния кодекс на страната и затова не би трябвало имитираща коалиция да бъде записана в ЦИК, считат от партията.

От Българска социалистическа партия припомниха, че "Коалиция за България " е основана през 1999 година от Българска социалистическа партия и други по-малки, идейно близки партии. До 2014 година "Коалиция за България " е взела участие във всички извършени избори - парламентарни избори /2001 година, 2005 година, 2009 г./; президентски избори /2001 година, 2006 г./; избори за Европейски парламент /2007г., 2011 година, 2014 г./; локални избори /2003 година, 2007 година, 2011 г./ и в стотици нови и частични избори, отвън постоянните локални.

Обръщаме внимание, че с регистрацията на "Коалиция за България " за присъединяване в изборите за Екологичен потенциал ще бъдат нарушени редица закони на страната - включително Изборният кодекс, Законът за политическите партии, Законът за защита на конкуренцията, Наказателният кодекс, Законът за марките и географските означения и редица Европейски нормативни актове, са отбелязали от Българска социалистическа партия.

Според тях ЦИК би трябвало да се съобрази с изложените причини и българското законодателство и не би трябвало да позволява до регистрация коалиция от партии с название "Коалиция за България " за присъединяване в изборите за членове на Европейския парламент през май 2019 година "Обявяваме се изрично срещу сходен жанр процедура за разрушение на демократичността и опорочаваща изборния развой, са показали от Българска социалистическа партия и са допълнили, че ще пазят праватa си пред съда, всички интернационалните органи и институции ", споделят още от Българска социалистическа партия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР