Абу Даби създаде нов фонд на стойност 163.4 млн. долара

...
Абу Даби създаде нов фонд на стойност 163.4 млн. долара
Коментари Харесай

Абу Даби създаде фонд за мега събития за 163 млн. долара

Абу Даби сътвори нов фонд на стойност 163.4 млн. $ за "мега събития ". Той ще се употребява за финансиране на евентуални партньорства в международен мащаб като част от тактиката на емирството да подтиква туризма и диверсификацията на стопанската система от петрола, съобщи Ройтерс. Столицата на Обединените арабски емирства към този момент харчи милиарди долари за промишленост, туризъм и инфраструктура, с цел да се отдалечи от петролната взаимозависимост, само че остава надалеч зад Дубай в привличането на гости.

Абу Даби ще се концентрира върху развиването на огромни развлекателни и бизнес действия и фестивали в емирството. "Тази самодейност дава на Абу Даби нов стратегически подтик за усилване на нейното локално и районно наличие. Тя ще работи за привличането на най-хубавите уредници на развлечения и бизнес събития от целия свят, които да смятат Абу Даби за място, в което да влагат времето и напъните си, " съобщи Сайф Саид Гобаш, заместник-секретар на Министерството на културата и туризма в Абу Даби.

Фондът е част от широкообхватната самодейност на стойност 50 милиарда дирхама, равняващо се на 11.20 милиарда лири за вложения и промени, известна като Ghadan 21. Новият фонд ще работи с програмата Advantage Abu Dhabi, спомагателна скица за стимулиране на безплатна помощ на DCT Abu Dhabi, която към този момент означи огромни триумфи в стимулирането на бранша на събитията в Абу Даби. Очаква се новите финансирани планове да усилят индикаторите за посещаване в чужбина и да доведат до предстоящо икономическо влияние от към 1.6 милиарда дирхама.

Съществуващите атракции на Абу Даби включват Формула 1, Лувъра Абу Даби и тематичен парк Warner Bros. Изграждат се също и два нови музея - Националният музей Гугенхайм и Заед. През 2018 година календарът на събитията в сотилацата на ОАЕ спомогна за постигането на нов връх във връзка с броя на посетителите и гостите на хотела, идващи в емирството, откакто в Абу Даби дойдоха над 10 милиона интернационалните гости, а броят на гостите на хотели по отношение на 2017г. набъбна с 3.9%.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР