Абу Даби обмисля да купи летище, пристанище и земи в

...
Абу Даби обмисля да купи летище, пристанище и земи в
Коментари Харесай

ОАЕ обмисля да купи летище, пристанище и земи в България

Абу Даби обмисля да купи летище, пристанище и земи в България. Емирствата имат интерес и към българския туризъм.
“България има желание да се обърне към високия клас туризъм и считаме, че с капацитета, който имате, това е изцяло допустимо. С вашата страна можем да развиваме също логистика, превоз и земеделие.”, съобщи държавният министър в кабинета на Обединените арабски емирства (ОАЕ) Ахмед Али ал Сайег.
Той бе в София дни преди формалната аудиенция у нас на престолонаследника на Абу Даби шейх Мохамед бин Зайед ал Нахаян, който се чака да дойде в сряда.
Ахмед Али ал Сайег се срещна с вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева и с министрите на финансите, стопанската система, превоза и културата. След това прегледа “София Тех парк”, където му бе показана работата на няколко от високотехнологичните компании, основани там.
След срещите на министър Ал Сайег в София стана ясно, че ОАЕ имат интерес към проектите на държавното управление за развиване на пътната инфраструктура, пристанища и летища, както и за пазаруването на земеделска земя у нас.
Предстоящата в сряда среща на престолонаследника на Абу Даби шейх Мохамед бин Зайед ал Нахаян и премиера Бойко Борисов ще бъде третата им подред в рамките единствено на година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР