Абсурдно звучи твърдението, че Бойко Борисов е знаел предварително за

...
Абсурдно звучи твърдението, че Бойко Борисов е знаел предварително за
Коментари Харесай

Делян Добрев: Утре каним Гинка Върбакова в парламента, ще я питаме за финансирането на ЧЕЗ

Абсурдно звучи изказванието, че Бойко Борисов е знаел авансово за договорката по продажбата на ЧЕЗ. Това съобщи пред bTV депутатът от ГЕРБ и някогашен министър Делян Добрев.

Добрев напомни думите на Борисов, че страната ще направи всичко допустимо да наблюдава договорката открай до дъно.

На въпрос кой стои зад тази офанзива по държавното управление Добрев отговори: „ Няма по какъв начин министър председателят да е обвързван с тези лица и надали не той да наднича зад купувачите на ЧЕЗ. Утре Комисията по енергетиката и Комисията за надзор над службите в Народното събрание ще направи чуване на всички институии, които имат отношение “.

„ Ние имаме малко информация. От медиите чуваме, че в тази договорка има 2 офшорни компаниии, 3 банки. Не знаем точната цена, само че знаем, че има подписан прелиминарен контракт “, уточни Добрев и добави, че съвещанието на комисиите на следващия ден ще се предава онлайн на уеб страницата на Народното събрание.

„ Правим обзор на законодателството дали КЕВР. има право да се произнася по сходна договорка. Важното е на следващия ден да чуем всички институции по тематиката “, сподели още Добрев.

„ Не може да ства въпрос за прикрито придобиване. Въпросът е това юридическо лице и институциите да ни дадат повече детайлности за тези участници. Но няма по какъв начин тези участници да останат скрити “, разяснява депутатът.

„ Не познавам Гинка Върбакова. За пръв път слушам името й. Тя също ще бъде поканена на утрешното съвещание на комисията “, изясни Добрев.

На собственичката на компания „ Инерком “ ще бъдат заложени два въпроса: дали в действителност има обезпечено финансиране, тъй като има писма за желание, само че те не са ангажиращи и какъв ще бъде размерът на акционерния капитал и кой ще го даде в това сдружение, което придобива ЧЕЗ.

„ Ако има промяна на министър Петкова, няма да бъда аз идващият министър “, разяснява Делян Добрев по отношение на оставката на енергийния министър Теменужка
Петкова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР