Абсурдно е заради една сграда да успееш да промениш цял

...
Абсурдно е заради една сграда да успееш да промениш цял
Коментари Харесай

Георги Шопов: Законът не беше променен заради `Артекс`, а заради всички големи строежи след кризата

„ Абсурдно е поради една постройка да успееш да промениш цялостен закон ”.
 Обяснението за всичко: През 2017 година ръководената от Цветанов ПГ на ГЕРБ трансформира закон в интерес на Артекс
Това разяснява ръководителят на Националната асоциация на строителните бизнесмени Георги Шопов в изявление за утринния блок на bTV. В същата организация членува и строителната компания " Артекс ", в чиито здания на преференциални цени са купили жилища хора от властта. 

Шопов разяснява измененията в Закон за устройство на територията, за които се твърди, че са разрешили на компанията да приключи своя знакова постройка в София, и които станаха известни като „ поправката „ Артекс ”.

Той съобщи, че асоциацията е желала смяната да важи за всички обекти, само че това не се е случило.

„ Едно строитело позволение важи 5 години, само че поради рецесията доста строителни позволения не бяха осъществени и бяха изтекли. Когато отново се появи възкръсване на пазара, това означаваше, че на нас ни трябват 1-2 година още веднъж да ги извадим. Затова искахме и смятахме, че е обикновено и за обществото да се продължи тяхната годност. Това обаче не беше признато. За жилищни кооперации срокът си остана 5 години. Той беше продължен на 10 години поради общинските инфраструктурни обекти, които са по-високата категория. Тази постройка, тъй като е висока, попада, само че това е случай и инцидентно ”, заяви Шопов. 

Председателят на строителната асоциация обаче призна, че за цени от 600-700 евро на квадрат в столичния квартал „ Изток ” е чувал последно преди повече от 10 години. Шопов удостовери, че цените там са много по-високи, само че посочи, че когато се приказва за цена на жилище, би трябвало да се има поради, че тя зависи и от това по кое време се дават парите.

„ Хората купуват „ на зелено ” от нас на база прелиминарен контракт, без никакво поръчителство. Голяма част от цената е функционалност на това по кое време се дадат парите. Ако отидете при финансова институция и тя ви даде парите в самото начало без поръчителство, цената е една. Когато се дават разсрочено или най-после, цената е напълно друга ”, обясни той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР