Абсурдно е учители да проверяват за бомби и взривни устройства,

...
Абсурдно е учители да проверяват за бомби и взривни устройства,
Коментари Харесай

Синдикат „Образование: Абсурдно е учители да проверяват за бомби, ще искаме оставката на Демерджиев

Абсурдно е учители да ревизират за бомби и взривни устройства, както да носят отговорност при взимане на решение по какъв начин да се действа при положение на опасност. Тази позиция показаха от Синдикат " Образование " по отношение на наредбата на Министерство на вътрешните работи, против която изрично стачкуват.

В писмото упорстват министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев да уточни протокола и да не заплашва учители с възможни наказания. Българските учители на са антитерористи и не би трябвало поемат отговорности или да бъдат заплашвани за непознати такива (напр. на Министерство на вътрешните работи - бел.ред), акцентира синдикатът.

В позицията пишат още, че при осъществяване на наредбата за отбрана от терористична опасност в другите просветителни институции полицията се държи безпределно несъответстващо и нееднозначно. Повод за тази констатация е, че през вчерашния ден при аналогични закани в две учебни заведения в столицата, органите на реда са вземали разнообразни решения.

От Синдикат " Образование " смятат за неприемливо постройките на образователни заведения да се третират по друг метод от други публични институции като съд или прокуратура.

През вчерашния ден Министерство на вътрешните работи е съставило актове на шефове на учебни заведения, защото след бомбени закани прекъснали образователния развой без да пита. Синдикатът упорства глобите да бъдат анулирани и българския преподавател да не се третира като " неопитен " служител на реда.

В случай, че тези актове не бъдат анулирани и прехвърлянето на отговорност от служители на реда към учители не спре, синдикатът ще изиска оставката на Иван Демерджиев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР