Абсурдно е твърдението, което беше отправено към КЕВР (от и

...
Абсурдно е твърдението, което беше отправено към КЕВР (от и
Коментари Харесай

Иванов чака писмо от ЕК за действията на премиера спрямо КЕВР

Абсурдно е изказванието, което беше отправено към КЕВР (от и политици от ръководещото мнозинство). Това съобщи пред БНР ръководителят на енергийния регулатор доцент Иван Иванов.

По негови думи такова изказване в никакъв случай не е отправяно до момента в продължение на 22 години.

Това значи две неща - или доста ниско равнище на осведоменост, което не може да бъде опрощение за българския министър председател, или високо равнище на непросветеност и непознаване на материята , безапелационен бе Иванов. Обвиненията, които бяха отправени към Комисията, са дотам неоснователни, че в първия миг се стъписах, по тази причина изчаках няколко седмици, преди да отговоря в медиите, уточни още той.
 Шефът на КЕВР не саботира кабинета, уверен Атанас Атанасов
Шефът на КЕВР не саботира кабинета, уверен Атанас Атанасов

Според водача на ДСБ би трябвало да бъдат разчистени " мините " в " Булгаргаз " и " Булгартрансгаз "

Иванов акцентира, че ценовите решения на регулатора се вземат по а съвещанията.

Той уточни, че от две години насам, след сключване на анекс 13 сред " Булгаргаз " и " Газпром износ ", всеки месец цената на газа се актуализира в сходство с цената на газовите хъбове в Европа и отчасти на цените на природния газ, на суровия нефт и неговите деривати. Ние се събираме на съвещание на всяко първо число от месеца, с цел да може до края му тази цена да бъде официализирана и годна, посочи шефът на КЕВР.

Той съобщи, че КЕВР действа без значение от изпълнителната власт. Според него изявлението на премиера е в жестоко нарушаване на този принцип на самостоятелност.
 КЕВР били създали
КЕВР били създали " всичко допустимо " да пернат надолу цените

Иван Иванов - другояче покачването би било 64% на тока

" Премиерът би трябвало да съблюдава закона и да почита независимостта на регулатора, а не да счита, че КЕВР би трябвало да съгласува авансово решенията си с държавното управление. Това не е правено, откогато аз съм ръководител на КЕВР ", означи Иванов.

По негови думи най-голямото достижение на този екип на регулатора е независимостта, отстоявана през целия този интервал, която в този момент " брутално ръководителите на държавното управление се стремят да смачкат ".

Очаквам писмо от Европейска комисия, в което те да разясняват тези дейности на премиера и на част от политиците в България, тъй като това е връщане обратно , безапелационен бе Иванов.
 КЕВР направила подарък на държавното управление с нарастването от 11% на тока
КЕВР направила подарък на държавното управление с нарастването от 11% на тока

Поскъпването трябваше да е с 64%, пресмята Георги Кадиев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР