Aбсурдно e турският президент Реджеп Тайип Ердоган да обвинява Израел

...
Aбсурдно e турският президент Реджеп Тайип Ердоган да обвинява Израел
Коментари Харесай

Шолц: Обвинението на Ердоган към Израел във фашизъм е абсурдно

" Aбсурдно " e турският президент Реджеп Тайип Ердоган да упреква Израел във фашизъм. Това съобщи Германският канцлер Олаф Шолц във вторник, оповестява " Дойче веле ".

Шолц настоя, че Израел е народна власт и " страна, която е обвързана с правата на индивида и интернационалното право и работи надлежно ". Той упрекна обвиняванията за неуместни на конференция в Берлин.

Шолц следва да одобри Ердоган в Берлин за диалози в петък. Към тях ще се причисли и немският президент Франк-Валтер Щайнмайер.

На 10 ноември Ердоган съобщи, че легитимността на Израел е " подложена на подозрение " заради " фашизъм " в страната. Турският президент е изострен критик на войната на Израел против екстремистката формация " Хамас ", която стартира предишния месец.

Докато Германия, Щатите и Европейския съюз категоризират " Хамас " като терористична група, Ердоган разказа " Хамас " като " освободителна организация ". Турция също отзова посланика си от Израел в символ на митинг против израелските удари против Газа.

Ердоган упрекна Израел в осъществяване на военни закононарушения с тежките бомбардировки на Газа. Според министерство на опазването на здравето в Газа, броят на починалите заради сегашния спор е надхвърлил 11 240.

Израел отхвърли сходни обвинявания в предишното и сподели, че е ориентиран към " Хамас ", който съгласно него ръководи бази в тунели под цивилна инфраструктура като лечебни заведения.

Във вторник Шолц повтори, че счита " Хамас " за терористична организация и че ще продължи да натъртва на това. Той добави, че срещата с Ердоган не е била анулирана.

Фридрих Мерц, водачът на немския опозиционен десноцентристки Християндемократически съюз, поддържа решението на Шолц да не анулира договарянията.

Канцлерът добави, че Израел има освен правото, само че и " задължението " да се пази против войнстващата ислямистка формация.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР