“Абсурдно е мораториумът върху начисляването на лихви по кредити във

...
“Абсурдно е мораториумът върху начисляването на лихви по кредити във
Коментари Харесай

Кирил Добрев: Антикризисните пари ще отидат във фирмите за бързи кредити, а не при хората


“Абсурдно е мораториумът върху начисляването на лихви по заеми по отношение на корона вируса да не се отнася за компаниите за бързи заеми.Така има заплаха огромна част от антикризисния запас да отиде в джоба навръх тези компании, а не в на българина. Естествено асоциацията на “лихварите” приема решението за “правилно” и съвсем благодариха на Българска народна банка за това”. Това написа във Facebook зам.-председателят на Народно събрание на Българска социалистическа партия Кирил Добрев.

„ Уважаеми ръководещи, не е мъчно да се планува, че милиардния тпакет от раздадени бързи заеми ще набъбне прогресивно както болестта от вируса, с тази дребна детайлност, че тук “излекувани “няма да има “, сподели още Добрев. Според него голяма част от контингента на тези “финансови институции” ще са към този момент изгубили работа си и няма да могат да обслужват заемите си. „ Нови клиенти няма да липсват, заради отводи за заем от естествените банки. Ако не вземете незабавно ограничения, 1500 лева безлихвен заем на месец, които държавното управление отпуска, ще отидат за покриване на лихвите в заложни къщи и резултатът от тази мярка ще е съвсем нулев за потребителите и много печеливш за лихварите. Същото ще се случи и с дребните компании, които към този момент взимат “спасителен”, само че заробващ запас от там. Фирмите за бързи заеми са по-бързи, по-гъвкави и по-алчни даже от вас “, написа още Добрев.

Той добавя, че е необходим незабавен механизъм за надзор и регулация в бранша, преди да „ са събрали съвсем целия антикризисен кеш “.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР