Абсурдно е да разбираме за кандидата за премиер на ИТН

...
Абсурдно е да разбираме за кандидата за премиер на ИТН
Коментари Харесай

Сандов: Абсурдно е да разбираме за кандидата за премиер на ИТН по време на връчването на мандата

Абсурдно е да разбираме за претендента за министър председател на Има Такъв Народ по време на връчването на мандата от президента. Абсурдно е да няма подробна стратегия, под която да могат да се разпишат хората, представляващи тази партия, неуместно е ръководителят на Има Такъв Народ да не влиза в договаряния с ръководителите на останалите партии.

Това съобщи Борислав Сандов от „ Демократична България “.

Той добави, че е доста рано да кажат дали Демократична България ще поддържат номинацията на Пламен Николов. Според Сандов концепцията е не да се поддържа човек, а концепция, конструкция, стратегия на държавно управление.

„ Не е доста съществено да се показва претендент за министър председател в последния миг, още повече когато броят на депутатите, с който го предлагаш, е към една четвърт от Народното събрание и затова е наложително да се търси поддръжка от други политически субекти. Надявам се, че структурата и състава на Министерски съвет ще бъде обект на разискване и договаряния авансово “, сподели още Сандов.

Според депутата от „ Демократична България “ основен въпрос е каква е програмата на Има Такъв Народ и може ли Слави Трифонов, който е ръководител на празненства, да се подпише, че застава зад нея.

„ Искаме връзките ни да се задвижат напред, да сме поръчител, да сме сигурни, че това, което ни се показва, е същинско. Това, което виждаме сега от Има Такъв Народ, не е съществено “, счита той.

По думите на Сандов това не е най-хубавият от министър председателите, които излъчиха Има Такъв Народ.

„ Аз, да вземем за пример, бих подкрепил Антоанета Стефанова, тъй като най-малко за нея наподобява по-сериозно. Ако Николов се беше срещнал с нас авансово, може би щях да имам причините да го похваля “, сподели депутатът.

Сандов акцентира, че досега не са водили съществени договаряния с Има Такъв Народ.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР