Абсурдният казус във вилна зона Бистрица, където улица се залива

...
Абсурдният казус във вилна зона Бистрица, където улица се залива
Коментари Харесай

Ще бъдат ли глобени хората от вилна зона Бистрица, които сами си направиха канализация

Абсурдният проблем във вилна зона Бистрица, където улица се залива всекидневно от отпадни води, към момента не е решен. Живеещите там са принудени сами да изградят отводнителна канализация за отклоняване на течащите по нея дренирани подпочвени води от терена на квартала. Така обаче, те се оказват извършители.

Течът в квартала продължава да е реалност и да наводнява улиците, а през зимата настилката се заледява, с което става още по-опасно.

Най-неприятното е, че поради мощната миризма, хората даже не могат да отворят прозорците си, а по улицата текат фекалии. Тук се получава един параграф 22 - това е нещо нелегално, само че е единственият метод да си решим казуса, споделят жителите за построения от тях канал.

Проверката на улицата установи, че всичките позволения за градеж за къщите са с водоплътни изгребни ями, които би трябвало да се почистват постоянно, обясниха пред Българска национална телевизия от регион Панчарево.

Главен инженер Николай Цеков изясни, че законът не би трябвало да се нарушава, защото всеки гражданин има построена яма в дома си, само че тя просто не се употребява. Затова по най-лесния метод, доста притежатели са се присъединили в построената от другите поданици противозаконна тръба.

Зам.-кметът по строителството към регион Панчарево съобщи, че вилната зона е част от землището на квартал Симеоново. Столичната община е сезирана за нуждата улицата да бъде включена в план и да се върви напълно по законовия ред.

Ето какво дадоха отговор на Българска национална телевизия от Столичната община:

По възлагане на Столична община е направен план Регионално прединвестиционно изследване за водоснабдяване и канализация за територията на Столична община (РПИП), което е належащо изискване за финансиране на планове за създаване на ВиК инфраструктура от Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година “ С създаването са направени прединвестиционни изследвания за всички територии, за които са нужни вложения във водопроводна и канализационна мрежа (ВиК), в това число за територията на вилна зона „ Малинова котловина “.

През сегашния програмен интервал на Оперативна програма „ Околна среда 2014 – 2020г. “ възможни за финансиране са планове за агломерации с население над 10 000 поданици. Общата стойност на всички планове, които е належащо да бъдат осъществени, с цел да се реализира цялостно сходство с европейските наставления за избраните агломерации е към 1,3 милиарда лв..

Към сегашния миг във в.з. „ Малинова котловина “ има отчасти построена разделна канализационна мрежа. Доизграждането на канализацията във вилна зона „ Малинова котловина “ е планувано в стадий 2 заради нужда от осъществяване на устройствени и процедури за отчуждаване.

Вижте повече детайлности във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР