„Абсурдните новини бяха много през последните месеци, особено свързаните с

...
„Абсурдните новини бяха много през последните месеци, особено свързаните с
Коментари Харесай

Иван Брайков: Фалшивите новини са проблем не само за медиите, но и за потребителите

„ Абсурдните вести бяха доста през последните месеци, изключително обвързваните с ковид. Днес казусът с подправените вести е доста сериозен, попаднахме в една дълбока дупка, евентуално най-много поради феномена на обществените мрежи. Източниците на информация остават анонимни и всеки самичък е публицист “, разяснява в предаването „ Тази заран “ Иван Брайков – изпълнителен шеф на уеб страницата Dir.bg.
За поредна година състезанието Web Report търси чистата публицистика у нас Директорът на „ Новини, настоящи излъчвания и спорт “ на bTV Media Group е част от авторитетното жури, което ще прави оценка материалите в 7 категории
Според него това е проблем освен за медиите, само че и на потребителите. „ Има свръх произвеждане на медийно наличие, само че въпреки всичко медиите би трябвало да бъдат оценени въз основата на тяхната обективност “, уточни той.

Заливането с информация също е цензура, в цялото море от информация не можеш да се ориентираш, уточни и сценаристът Ваня Николова, която е и публицист.
Конкурсът за чиста публицистика Web Report продължава Срокът за присъединяване е продължен до 30 юни
Именно за това уеб сайтът Dir.bg започва състезанието за чиста публицистика WEbReport преди две години, когато медията чества своята 20 годишнина. „ Сега за трета поредна година се търсят създатели, които пишат с чисто перо и сърце и съблюдават разпоредбите на публицистиката. Тази година има и нова категория – за спортни публицисти, както и две почетни награди за фото и видео публицистика “, изясни още шефът на медията.

Категориите са общо шест на брой, а събирането на материали продължава до 30 юни.

Конкурсът е значим, тъй като сплотява доста български медии, концепцията е да покажем, че чистата публицистика съществува и можем да я превърнем в приоритет на средата, в която живеем, означи Иван Брайков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР