Абсурдни са твърденията, че помощта за Украйна означава удължаване на

...
Абсурдни са твърденията, че помощта за Украйна означава удължаване на
Коментари Харесай

Володимир Зеленски: Украйна пази Европа

Абсурдни са изказванията, че помощта за Украйна значи удължение на спора, а сходни тези са плод на съветската агитация. Освен това - успеха на украинската войска била все по-близо, като по тази причина е значимо да се ускорява оръжейната помощ. Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски. Напротив, даването на военна помощ значи, че войната няма да влезе на територията на Европа. Давайки оръжие на Украйна, Европа пази себе си, утвърди Зеленски.

След визитите си в Министерски съвет и президентството Зеленски се срещна с представители на партии, неправителствени организации, медии и други във формат обществена лекция в Националния исторически музей в Бояна. Преди началото на събитието, чиито домакини са министър председателят Денков и вицепремиерът и външен министър Мария Габриел , той организира и диалози с партийни водачи.

" Хората би трябвало да видят, светът би трябвало да види, през какво минават украинците . Сред цялата дезинформация за войната, съветска дезинформация, има неуместни и рискови изказвания, измежду които и, че помощта за Украйна с оръжия ще удължи войната и не оказва помощ се реализира сигурност. Това са неуместни изказвания и постоянно би трябвало да бъдат опровергавани. Войната е време, през което всяко игнориране на действителността пречи войната да свърши ", сподели украинският държавен глава, наблягайки, че точно поради полученото оръжие украинската войска съумяла да понижи мащаба на войната.

Впусна се и в коментар на бойните качества на армията на Руската федерация - съгласно него Путин бил изживял оскърбление и се нуждаел от помощи от оръжие, с цел да траял " терора над Украйна ", като в същото време не можел да опазва личната си територия. " Видяхме, че в случай че Пригожин или Кадиров решат, могат да влязат напряко в Кремъл. Не би трябвало да се учудваме, че всички боеспособни елементи на армията, които са в Украйна, нямат мотивация да се бият за един слаб и несъответстващ цар. Затова сме длъжни единствено да усилваме натиска, да получаваме помощ - амуниции, оръжие. Нашата победа придобива все по-отчетливи контури. "

Всички диалози в България са били извънредно значими и съдържателни, заключи Зеленски, който благодари и на страната и българите за приемането на бежанци от Украйна след началото на войната.

" Ние се стараем час по-скоро нашите хора да се върнат у нас в Украйна. Украйна най-накрая да стане безвредна и ние усещаме, че това е допустимо и е не доста далечно време. И това доста зависи от мощността на тази значима поддръжка, която използваме за защита, на първо място във връзка с въоръжението, само че също по този начин и поддръжка на глобите срещу Русия поради терора. "

" Това, което споделих през днешния ден на президента Зеленски при нашата среща в по-тесен формат, беше, че всички сме израснали от детство, в учебното заведение си, с думите на нашите възрожденци - " Свобода или гибел " . Няма по-ярък знак на този лозунг от това, за което се борят украинците през днешния ден. Да не надяваме, че ще доближат свободата и от там ще пристигна мира ", съобщи на собствен ред министър-председателят Николай Денков.

" Неслучайно ви поканихме точно тук, измежду скъпи артефакти от българската история. Неслучайно сме в " Слънчевата зала ", в която централно място заема едно от безспорните доказателства за стародавната връзка сред земите на днешна Украйна и България - съкровището от гроба на хан Кубрат от село Мала Перешчепина. Искаме да приказваме не за войната, а за мира , за оня резистентен и обективен мир, към който се стремим всички. Онзи мир, който ще донесе успокоение освен на украинския, а и на съветския народ, и на цяла Европа. Днес този мир към момента наподобява далечна и сложна цел, само че аз съм уверен, че е реалистична цел, в случай че всички ние освен имаме вяра в него, а и поставяме всички старания, с цел да го реализираме ", добави той.

Суперлативи и похвали във връзка с Зеленски не спести и вицепремиерът и вицепремиерът Мария Габриел.

" Нека тази мощ на топлото посрещане да даде ентусиазъм на сърцата за положително бъдеще. Благодаря ви от сърце! За всеки един от нас е привилегия е през днешния ден да бъдем с вас. Днес е от този вид дни, които се помнят цялостен живот. Защото те изпращат доста мощно обръщение освен за двустранните връзки, а и за Европа и целия свят. Защото с помощта на Вас, господин президент, на украинския народ, ние изпълваме със наличие тази толкоз красива думичка " демократични полезности ", независимост, тъждество, почитание. Това е нещо, които вие ни демонстрираме, че всеки ден не трябва да го одобряваме като даденост, а да се борим за него ", сподели тя. И акцентира - България подкрепяла битката на Украйна не заради други съображения, а поради устойчивия си " честен компас ".
 Борисов увери Зеленски, че поддръжката на България ще продължи
Борисов увери Зеленски, че поддръжката на България ще продължи

Бъдещето на Украйна е в НАТО и Европейски Съюз, безапелационен е Борисов
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР