Абсурдна ситуация във Варна. Новостроящият се булевард „Левски“ преминава през

...
Абсурдна ситуация във Варна. Новостроящият се булевард „Левски“ преминава през
Коментари Харесай

Абсурд: Булевард минава през трибуна на стадион „Спартак“ във Варна

Абсурдна обстановка във Варна. Новостроящият се бул. „ Левски “ минава през част от трибуните на стадион „ Спартак “.

В репортаж на утринния блок на NOVA се оповестява, че всичко се случва още в края на февруари, единствено месец откакто обществено бе дадено от общинската администрация и проектантите, че няма да падат трибуните на стадиона. Припомняме, че стогодишният Спартак и почитателите му водиха яростна борба да върнат стадиона си, с цел да имат база. Успели да я доведат до сполучлив край, в този момент всички са изправени пред ново предизвикателство.

Председателят на футболен клуб Спартак Стефан Калименов застана пред камерата и разяснява наболелия въпрос: „ Историята е по-голяма. От 2006 година е планувано това. Нашите юристи са ревизирали документите. Ние алармирахме, че това ще се случи. Хората бяха възнамерявали булевардът да мине през по-голяма част от трибуните, само че това не се случи с помощта на господин Борисов. Както знаете, на 30 октомври бяхме в кабинета на господин Борисов и той удари по масата и позволи този ката тежък проблем “.

„ Първо имаше обществено разискване за градежа на булеварда в края на декември. Всички архитекти и проектанти подсигуряваха, че няма да падне и една седалка. В края на февруари се получи напълно друго нещо, започнаха да демонтират седалките. Бях осведомен и се събрахме 50-100 индивида. След като бутнаха трибуните и пътят мина през две от тях, имаше среща, на която участва и Тодор Балабанов и ни споделиха, че ще бъдем обезщетени с естрада зад вратата, с потенциал от към 1000 души. Така те излязоха от обстановката и ние приехме, че няма по какъв начин да спрем строителството на булеварда, който е прелестен план за града, и една нова фенска естрада зад вратата ни удовлетворява “, добави Калименов.

„ Ситуацията 2005-2006 година, когато бе умислен грабежът на стадион Спартак, може да видите мини игрищата, гумаджийницата и паркинга не бяха наранени от булеварда. Те бяха хвърлили око на огромната хапка стадион Спартак. Става дума за компания Инстрой. За да прави тя действия тук, това е гласувано на общински съвет 2009-а или 2010-а, да не ви подведа “.

Като архитект в уеб страницата на Община Варна е посочен инж. Недяко Иванов, шеф на фирмата-изпълнител Николай Димитров.

От NOVA са потърсили и представител на общината, който да даде повече изясненост, само че господин Балабанов е отказал с претекста, че не е способен. Опитът за контакт с посочената като архитект компания „ Трафик холдинг “ е бил несполучлив.

Пълният репортаж може да видите в прикаченото видео!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР