Абсурди.Сега:Боил Банов поиска оставката на директора на Музикалното училище заради

...
Абсурди.Сега:Боил Банов поиска оставката на директора на Музикалното училище заради
Коментари Харесай

Преглед на печата

Абсурди.

" Сега ":

Боил Банов изиска оставката на шефа на Музикалното учебно заведение поради оперна прима

Министърът на културата Боил Банов изиска във " Facebook " оставката на Столина Добрева, шеф на Националното музикално учебно заведение " Любомир Пипков ". Тя е поискала от оперната прима Дарина Такова да се яви на конкурс за преподавател. " За всяко музикално учебно заведение би било чест да има учител като Дарина Такова. Това, което се е случило, е неприемливо! В понеделник чакам оставката на Столина Добрева ", написа Банов в обществената мрежа.

Повод за реакцията на министъра е обявата на Дарина Такова в персоналния й профил. " Аз, Дарина Такова, оперен актьор с интернационална кариера, изразяваща се в основни функции в театри като Миланската канара, Кралската опера в Лондон, " Метрополитън опера ", " Лисеу ", " Ла Фениче ", оперите в Париж, Мюнхен, Берлин, Неапол, Рим и още безчет театри и фестивали по целия свят, вокален възпитател от 12 години, с възпитаници, признати в Кралската академия за старинна музика в Хага, " Джулиард скул ", консерваториите в Бари, Неапол, Люцерн, оперните студия на Санта Чечилия, Миланската канара, фестивала в Пезаро и други, взех решение да скъся пътя на децата от блуждаене сред педагози и иституции, след които неизбежно стигат и до моя кабинет, и да аплайвам за мястото на преподавател по класическо пеене в Националното музикално учебно заведение " Любомир Пипков " в София. На мен ми бе обяснено от новата директорка че: 1. Моята педагогическа активност не може да бъде зачетена като преподавателски опит, защото не се е случила под шапката на образователно заведение, т.е. аз аплайвам като новак преподавател, на равни начала с (например) деца, преди малко " приключили бакалавър и/или магистратура в консерваторията с общ триумф не по-нисък от 4,50 " ; 2. Моята кариера по международните подиуми не може да бъде зачетена, по тази причина аз би трябвало да се изправя пред комисия и да извърша ПЕТ ПРОИЗВЕДЕНИЯ под акомпанимент на пиано, с цел да се види годна ли съм да преподавам пеене на деца на възраст сред 13 и 18 години.

Безсрамие.

" Дневник ":

След гибелта на пет делфина и морски лъв варненският делфинариум се похвали с " способени грижи "

Двадесет дни след следващия смъртен случай с новородено делфинче във Варненския делфинариум и единствено часове преди митинга пред постройката му с гледище той да бъде затворен, през днешния ден дружеството-собственик на атракциона " Феста делфинариум " популяризира до медиите мнение с мъчно защитим оптимистичен звук.

Според компанията мотив за реакцията й били " редица погрешни изказвания със ефектен темперамент, спечелили вниманието на медиите " след събитията от 11 август. Тогава, сега на гибелта на новороденото, възрастните делфини ненадейно отхвърлиха да се подчиняват на напътствията на дресьорите си, а шоуто беше анулирано. Посетители в кафенето на делфинариума снимаха клип, на който се вижда по какъв начин майката Доли прави обезверени опити да избави бебето си.

Печалната статистика за оцеляването на делфините във варненския Делфинариум демонстрира, че единствено за интервал от пет години (от 2014 година до сега) там новородените делфини, умрели при неизяснени условия, са към този момент три. Други два са оповестени за мъртвородени, а през лятото на 2017 година поради немарливо осъществен ремонт на един от басейните се удави и новороден морски лъв, засмукан от помпата на пречиствателна система.

Постижения.

" Монитор ":

Анри Кулев: Българите сме царе на " Разбий издигнатото "

У нас хората, които имат пари, не вземат участие във филмовия развой. За тях е доста учудващо, че биха могли да дадат някъде пари. Парите са си техни и тази интелектуална социална милостиня тях ги изумява надълбоко. На мен ми е по-неприятно, че страната се държи по същия метод, че тя не вкара таксите към непознатите продукции, не направи фонд " Кино ". Ние сме една от дребното страни, които извършват всичко, което им се каже от горната страна (сега ще въведем и такса Free, което е друга система, с цел да могат да бъдат облагодетелствани още веднъж непознатите продукции), само че не вършим нищо българските продуценти да вземат участие в този развой. Много сме изпълнителни нагоре към " господарите " и доста строги и възпитателни надолу към " прислужниците ". Хората, които нямат самочувствие, правят това на всички места по света.....Тези неща не се трансформират с годините, както не се трансформира и обичаят да се разяснява, че българските филми са неприятни, тъй като не вземат " Оскар "...

Рекет.

" Стандарт ":

Безумен рекет гони туристи от кръчми по морето

Кръчми и хотели по морето цакат клиентите си с неуместни такси, като да вземем за пример 2,50 лв. за " тормоз на готвача ". Сумата се начислява към сметката, в случай че поискате ястието да се допече. Проверка сподели, че барът в Крапец, който таксува с левче клиент, задето си заредил телефона, надалеч не е единственото заведение на Черноморието, събиращо пари за екстравагантни услуги.

Група туристи в курортното село Кранево останаха неприятно сюрпризирани от спомагателна такса за допичане на лук в локално заведение. В поръчката, която компанията направила, имало и " печен лук на скара ". Сервитьорката донесла ястието, само че общото мнение било, че лукът не е задоволително изпечен, и я помолили да го върне за още малко изпичане. Желанието на туристите било изпълнено. Компанията се забавлявала както би трябвало, само че когато получили сметката, всички останали потресени от написаното " Допичане на лук - 2,50 лв. ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР