Абсурдът излязъл наяве, след като Ивайло и съпругата му отишли

...
Абсурдът излязъл наяве, след като Ивайло и съпругата му отишли
Коментари Харесай

Кърджалиец станал турски гражданин без да знае

Абсурдът излязъл нескрито, откакто Ивайло и брачната половинка му отишли в отдел "Социално подкрепяне " да подадат документи за детски надбавки, заяви "Родопи24 ".

„ Вие нямате право на детски, тъй като сте турски жител!” - споделят обществените на Ивайло, който остава слисан.

При инспекция в Община Кърджали осведомителната система също е категорична-мъжът живеел от 12 години в южната ни съседка.

„ Посочиха ми, че от 2005 година съм с непрекъснат адрес в Турция, жител съм на тази страна и това, надали не, не съм аз. Показвам им персоналната си карта , която смених преди 3 години, шофьорската ми брошура - преиздадена през април т.г., само че не! Бил съм турски жител и това е!”, изяснява Ивайло Коджабашев.

37-годишният мъж от години работи в строителството, както в България, по този начин и в Западна Европа. Ивайло обаче няма чуждестранен паспорт, пътува с персонална карта, а в Турция в никакъв случай не е ходил. Кърджалиецът добавя, че в никакъв случай не е губил персоналните си документи и в никакъв случай не са му били крадени.

Сега Коджабашеви се надяват, че се касае за техническа неточност и няма да пропуснат периодите за детските надбавки поради чиновническо недовиждане.

„ Казаха ми, че би трябвало да входирам документи за адресната ми регистрация. Аз в никакъв случай не съм я променял, пребивавам във „ Възрожденци”. В персоналните ми документи написа всичко, само че съгласно служителите това не важи. Не знам какво е станало, дали неточност в системата или някой ми е откраднал самоличността, нямам си и идея”, разяснява Ивайло Коджабашев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР