Абсурдът е, че в Северна Македония българинът е политически противник

...
Абсурдът е, че в Северна Македония българинът е политически противник
Коментари Харесай

Проф. Топалов: Това, което биячите направиха с Пендиков, РСМ го прави с обществото си вече над 30 години

Абсурдът е, че в Северна Македония българинът е политически съперник и тази кавга не стопира с полумерки. Виждаме резултатът – едно прелестно момче, което идеалистически се счита за българин и работи за идеята в РСМ да има и българи, е пребито. Това сподели в Българска национална телевизия „ Денят стартира “ проф. Кирил Топалов.



След пребиването на Християн Пендиков изкараха в РСМ клюки за него, които може да не са истина, а даже и да са истина, нямат общо с побоя. Прокуратурата там ясно споделя, че Пендиков е обиждан на етническа основа, разяснява Виктор Канзуров. Той счита, че един от главните виновници за случилото се е президентът на РСМ Стево Пендаровски.

В целогодишно говорене на Пендаровски в събранието на РСМ, той доста се концентрира върху връзките с България. Президентът на РСМ де факто прикани шовинистите да вземат в свои ръце нещата, добави Канзуров.

Според него не е рационално настояването на България етническите българи да бъдат част от Конституцията на РСМ - да е главно. Това е предоставяне на зелена светлина на договаряния с Европейски Съюз на една шовинистична страна, означи той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР