Абсолютно всяко живо същество среща смъртта, така че е напълно

...
Абсолютно всяко живо същество среща смъртта, така че е напълно
Коментари Харесай

Регенеративен медик: Смърт няма! След като издъхне, човек отива в...

Абсолютно всяко живо създание среща гибелта, тъй че е изцяло разбираемо, че хората желаят да знаят истината, какво в действителност чака човек след гибелта. Християнството и другите религии приказват за безконечен живот в парадайса или пъкъла, а будизмът предлага теорията за прераждането. Експертите са решили да прегледат гибелта от научна позиция, оповестяват международните издания.

Според догатката, след гибелта човек може да се реалокира в друго пространство-време. Темата за времевите дупки е доста известна при писателите от научна фантастика, само че какво ще стане, в случай че това надалеч не е небивалица? Може би човек има нов живот в друго времево пространство или умрелият се е пренесъл във време, когато гибелта може да бъде избегната.

Робърт Ланц от Astellas Global Regenerative Medicine (Институт по регенеративна медицина) счита, че гибелта не е краят на съществуването, а просто квантово презареждане. Човешкото схващане се реалокира в друга точка в различното пространство-време. Нашето схващане основава визия, която одобряваме за Вселената.

Теорията също по този начин твърди, че времето и пространството не са измерими. Това са единствено понятия, основани от индивида за запазване на информация.

Според версията на Ланц, съзнанието е силата, която напуща тялото след гибелта. Този развой се назовава биоцентризъм, като още Алберт Айнщайн приказва за него. Гениалният академик е декларирал, че силата не може да бъде създавана или унищожавана, а просто се трансформира в друга форма.

Ланц е стигнал до извода, че прераждането не е небивалица. Съзнанието на всеки човек участва във Вселената. Съзнанието поражда времето: човек елементарно може да одобри предишното или бъдещето за сегашното, да сътвори нов ориентир. Смъртта е рестартиране, което отваря нови благоприятни условия.

Засега научният свят не може да изясни самата същина на съзнанието: какво съставлява и къде се намира. На специалистите им следва да отговорят на още доста въпроси.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР