Абсолютно всичко, което България трябваше да направи от страна на

...
Абсолютно всичко, което България трябваше да направи от страна на
Коментари Харесай

Борисов: Няма място за критики по уччастието ни в Три морета

" Абсолютно всичко, което България трябваше да направи от страна на държавното управление, е направено, тъй че не мога да приема каквато и да е рецензия, че не поддържаме самодейността " Три морета ", съобщи министър-председателят Бойко Борисов при започване на днешното държавно съвещание. Той подсети, че още през август месец на срещата си в Блед със заместител асистент държавния секретар на Съединени американски щати Матю Бойс е изтъкнал ангажираността на държавното управление по тематиката. 

" Уверихме нашите сътрудници - 11 европейски страни, в цялостната подготвеност на България да взе участие и с финансиране, и с планове ", добави още Борисов. 

Премиерът обърна внимание, че сме шестата страна, която взе участие финансово в самодейността, откакто на 2 септември държавното управление взе решение България да взе участие с 20 милиона евро в Инвестиционния фонд към самодейността " Три морета “. Националната съгласуваност на формата от българска страна също е на доста високо равнище, като отговорността за това е дадена на вицепремиера Екатерина Захариева. 

" България към този момент действително работи по тази самодейност – с 20% закупуване на акции от терминала за полутечен газ в Александропулис. В момента на цялостни обороти се работи по газовата връзка Юг-Север, която причислява пристанището в Александропулис с нашата газопреносна мрежа и през нея ние можем да транспортираме газ на Север, на Запад, във всички направления. Подготвили сме газохранилищата. Разширяваме за полутечен газ. Тук не е единствено газовите връзки, тук са автомагистралите, жп линиите, интернет съгласуваност на целия район, суперкомпютърът, който януари месец ще влезе в деяние ", акцентира министър председателят Бойко Борисов. 

Министър-председателят разяснява и визитата на президента Радев в Естония.  " Подготвихме безусловно всичко належащо за визитата на президента Радев в Естония и за семейството на България в самодейност следващата година. Нещо повече - на този ден, когато президентът Радев беше в Естония, по телефона се обади заместник-държавният секретар Кийт Крач, който още един път благодари и още един път потвърдихме цялостното подпомагане и ангажираност на България в тази самодейност ", съобщи министър председателят Бойко Борисов и подсети, че Росен Плевнелиев е първият български президент, който причисли България в тази самодейност. 

" Възложих на ДАНС и ДАР да ревизират кои са тези " доброжелатели ", които желаят да отстраняват дейностите на държавното управление и на президента и да попречат на нещо, което е толкоз значимо за България. Ако някой е подценил тематиката с карантината, не е наш проблем ", добави министър-председателят и изрази вяра да няма повече спекулации по тематиката.  Той направи коментара във връзка реакция от " Дондуков " 2, че " благодетел " е подал информация до управляващите в Естония за това, че Радев е бил в контакт със инфектирания с ковид началник на Военновъздушни сили ген. Димитър Петров. След установяването на позитивния тест на генерала, министърът на защитата Красимир Каракачанов, който е бил по едно и същ време с президента контактен с началник на Военновъздушни сили се самоизолира непринудено. А визитата на президента в Естония бе прекъсната предварително.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР