Абсолютно всичко, което България трябваше да направи от страна на

...
Абсолютно всичко, което България трябваше да направи от страна на
Коментари Харесай

Премиерът възложи на ДАНС да провери кои са доброжелателите на Радев

 " Абсолютно всичко, което България трябваше да направи от страна на държавното управление е направено, тъй че не мога да приема каквато и да е рецензия, че не поддържаме самодейността " Три морета “, съобщи министър-председателят при започване на днешното държавно съвещание. Премиерът подсети, че още през август месец на срещата си в Блед със заместител асистент държавния секретар на Съединени американски щати Матю Бойс е изтъкнал ангажираността на държавното управление по тематиката. " Уверихме нашите сътрудници - 11 европейски страни, в цялостната подготвеност на България да взе участие и с финансиране, и с планове “, добави още Борисов.

Премиерът обърна внимание, че сме шестата страна, която взе участие финансово в самодейността, откакто на 2 септември държавното управление взе решение България  да взе участие с 20 милиона евро в Инвестиционния фонд към самодейността " Три морета “. Националната съгласуваност на формата от българска страна също е на доста високо равнище като отговорността за това е дадена на вицепремиера. " България към този момент действително работи по тази самодейност – с 20% закупуване на акции от терминала за полутечен газ в Александропулис. В момента на цялостни обороти се работи по газовата връзка Юг-Север, която причислява пристанището в Александропулис с нашата газопреносна мрежа и през нея ние можем да транспортираме газ на Север, на Запад, във всички направления. Подготвили сме газохранилищата. Разширяваме за полутечен газ “, акцентира министър председателят.

" Тук не е единствено газовите връзки, тук са автомагистралите, жп линиите, интернет съгласуваност на целия район, суперкомпютъра, който януари месец ще влезе в деяние “, добави още министър-председателят. " Подготвихме безусловно всичко належащо за визитата на президента Радев в Естония и за семейството на България в самодейност следващата година. Нещо повече - на този ден, когато президентът Радев беше в Естония, по телефона се обади заместник-държавният секретар Кийт Крач, който още един път благодари и още един път потвърдихме цялостното подпомагане и ангажираност на България в тази самодейност “, съобщи министър председателят и подсети, че е първият български президент, който причисли България в тази самодейност.

" Възложих на ДАНС и ДАР да ревизират кои са тези " доброжелатели “, които желаят да отстраняват дейностите на държавното управление и на президента и да попречат на нещо, което е толкоз значимо за България “, посочи министър председателят Борисов. " Ако някой е подценил тематиката с карантината, не е наш проблем “, добави министър-председателят и изрази вяра да няма повече спекулации по тематиката.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР