Абсолютно всичко е възможно вече в Русия.Силите на Вагнер се

...
Абсолютно всичко е възможно вече в Русия.Силите на Вагнер се
Коментари Харесай

Григор Лилов: Путин мести ръководството на Русия в Санкт Петербург

Абсолютно всичко е допустимо към този момент в Русия.

Силите на " Вагнер " се насочат извънредно бързо към Москва и към този момент са на няколкостотин километра.

Междувременно медии разпространиха информацията, че съветски държавен аероплан, употребен от президента Владимир Путин, е изхвърчал от московското летище Внуково в 14:16 ч. локално време за Санкт Петербург и по-късно е липсващ от радарите. Очевидно водачите са спрели да предават данни, когато самолетът " Илюшин " се е намирал малко на юг от съветския град Твер. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли президентът да е напуснал столицата и съобщи, че президентът работи в кабинета си.



Ето какво написа Григор Лилов:

Вагнеровци откриха надзор върху Воронеж. Барикадите от рейсове и рехавата опозиция не можаха да ги спрат.

Липецка област също е в ръцете на вагнеровци. Градът обаче още не е нападнат. По изходите му са прокопани противотанкови изкопи.

Любопитното е, че в Крим царува цялостно успокоение и локалният губернатор съобщи, че няма да предприеме никакви изключителни ограничения.

Предните елементи на Пригожин и разбунтувалите се съветски армейски елементи към този момент се придвижват в Подмосковието – на стотина километра от столицата.

Засега те на практика не срещат остра опозиция. Частите на Кадиров, който той изпрати към Ростов са попаднали в голямо автомобилно запушване и по този начин са приковани на място без никаква опция за мърдане.

Путин подписа два закона – за привличане в постоянната войска против заплата на следствени и наказани лица и за 30 дни арест на жители по отношение на военното състояние, без публично да им се повдигат обвинявания. Първият закон подсказва, че доверието на Кремъл в постоянната войска е нулево. Същевременно Пригожин разгласи, че въздушно-десантен полк в цялостен състав се е присъедил към армията му, напредваща към Москва. Неофициално тя е подсилена и с други елементи, включително и танкови.

В късния следобяд Путин организира диалог с Ердоган. Според уеб страницата на Кремъл турския президент напълно е подкрепил Кремъл. Според формалното известие на Адържавната Анадолска организация „ Ердоган е изразил готовността на Турция да даде действителен принос за бързото обезпечаване на мира в Руската федерация и е подчертал значимостта на запазването на здравия разсъдък в границите на взиманите решения. ” Неофициално беше дадена информация, че Ердоган е подготвен да посредничи за спокойно съглашение сред враждуващите лагери на властта в Русия.

Освен това диалози са извършени от Путин с ръководители на средноазитски страни от Оперативно-наблюдателно дело.

В Москва взимат още ограничения за стягане на режима на изключително състояние. Подготвят се противотанкови ежове и други средства за създаване на барикади. Армията (частите до Москва) е отказала да се намесва на която и да е страна и е декларирала неутралитет. На разположение на Кремъл е единствено Росгвардия и дивизията на вътрешното министерство, които небрежно ще бъдат смлени от вагнеровци и бунтуващите се армейски елементи, притежаващи военен опит.

Все повече се множи информацията за прекачване на държавното управление в Петербург поради заплахата от сражения в Москва и завладяване на столицата. В тази връзка с Петербург също стегнаха ограниченията по надзор на жителите, мостовете, разнообразни стратегически обекти и така нататък, входно-изходните автомагистрали и така нататък

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР