Абсолютно всички предградия на австралийския град Сидни се подготвят за

...
Абсолютно всички предградия на австралийския град Сидни се подготвят за
Коментари Харесай

Адът е надвиснал над Сидни! Градът е заключен в огнен пръстен СНИМКИ

Абсолютно всички покрайнини на австралийския град Сидни се приготвят за пожари, които могат да избухнат всеки миг при високите температури от 37 градуса по Целзий, 10-процентовата мокрота и мощните ветрове, които бушуват в града.

Експерти по пожарите предизвестяват, че това са идеалните условия за възникването на огнища, оповестява „ Дейли Мейл “. По техните думи, нито един регион не е в сигурност, а мощните ветрове могат да доведат до вторични пожари в посока към кражбрежните покрайнини и зоната на Операта.



„ Искаме да е ясно, че на всички места в Сидни и покрайнините може да бъде рисково “, сподели Бен Шепърд от пожарната в Нов Южен Уелс. Очаква се ветровете да са най-силни във вторник.

Днес полицията от Северните плажове излезе с предизвестие, че „ на следващия ден няма да е естествен ден “. „ Надяваме се на най-хубавото, само че чакаме най-лошото. Най-доброто е да няма пожари. Най-лошото е нещо, което се случва един път на 100 години “, се споделя в известието във Facebook.



В понеделник над 100 пожара не престават да бушуват в Нов Южен Уелс и Куинсланд. Регионалният министър председател разгласи бедствено състояние за пръв път от 2019 година насам.

От пожарната изясняват, че огънят е толкоз сериозен, че напъните за потушаването му са напразни. Вместо това те се концентрират върху спасяването на човешки животи.



Заради пожарите има толкоз доста пушек, че в Бризбейн замърсяването на въздуха е три пъти по-голямо от това в Пекин. Смогът се носи чак до Нова Зеландия и Вануату.

В същото време пожарникари доброволци обявиха, че екологични организации би трябвало да поемат виновността за огнения пъкъл в Австралия.



В собствен пост Тайсън Смит декларира, че организациите, които наложили възбрана на лимитираното горене на растителността, която би пламнала при възможен пожар, би трябвало да отидат на съд.

„ Тези организации, които стопираха „ санитарното горене “, би трябвало да бъдат държани персонални виновни за загубите, които хората претърпяха “, съобщи той.

„ Моля ви, кажете ми за какво тези „ зелени “ не би трябвало да бъде изправени пред арбитър по обвиняване за всеобщо ликвидиране? “, продължава той.



„ Количеството запалима растителност, която виждаме на терен, е извънредно. Става дума за 5-10 години неконтролируем напредък, което прави тези пожари неудържими. Ние даже не можем да се приближим до тях, с цел да ги гасим “, показва Смит.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР