Абсолютно сме уверени, че ще спечелим предсрочните парламентарни избори. Това

...
Абсолютно сме уверени, че ще спечелим предсрочните парламентарни избори. Това
Коментари Харесай

Калина Константинова: Уверени сме , че ще спечелим предсрочните парламентарни избори

Абсолютно сме уверени, че ще спечелим предварителните парламентарни избори. Това сподели вицепремиерът по дейно ръководство в оставка Калина Константинова в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

На въпрос дали Политическа партия ще се яви на вота независимо, или с „ Демократична България ", Константинова съобщи, че решение за това не е взето. „ Реалността е, че ние сме съдружни сътрудници, които към този момент трети следващ път в границите на седем месеца са препотвърдили своята обща стратегия и визия ", съобщи Константинова и добави, че приветства мобилизацията и събуждането на българския народ и силите на митинга.

Управление с ГЕРБ не е допустимо, безапелационна бе тя. „ Всичко, което сме правили, е да се опитаме да изправим всичко това, което сме заварили след 12-годишно ръководство ", съобщи тя.

По думите й „ революцията ", която се е случила към доставките на синьо гориво и диверсификацията, не е била разбрана. „ Заварихме една близо 100% взаимозависимост от съветския газ и от „ Газпром ". Това, което се случва през днешния ден, е че имаме конкурентен пазар и България има свободата на снабдители, които са по-евтини ", разяснява тя.

Константинова счита, че са посочили пътеки по какъв начин може да се обезпечи газ, който е на различни и по-добри евентуални цени, а не да бъдем подвластни от един нерешителен снабдител. „ Цяла Европа е безусловно полудяла от обстоятелството, че не може въобще да разчита на тези контракти, които не се извършват от „ Газпром " и на тях им се извиват ръцете ", добави вицепремиерът.

Газовата връзка с Гърция може да проработи в период до един месец, само че това не е въпрос на обещания, а на приключване на работа, акцентира Константинова.

Седемте танкера със синьо гориво, които кабинетът „ Петков " е обезпечил, ще оказват помощ на България да премине през зимата, като газа е на цени с 30 $ по-ниски от средноевропейските, посочи Константинова. Служебното държавно управление би трябвало да обезпечи инфраструктурата, само че голяма част от работата е свършена. „ Ако някой няма опция и предпочитание да се бори с тези задания, да правят отстъпка на тези, които са подготвени да го създадем ", добави тя.

Вицепремиерът беше безапелационна, че на този стадий вероятно отваряне на вратите за сделки с „ Газпром " няма да се случи. „ Разбира се, че ще сме твърди, тъй като би трябвало да имаме сигурност на доставките. Оттук нататък ще гледаме конкурентния принцип и това, което е най-изгодно и обслужва държавния интерес ", сподели Константинова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР