Абсолютно сме съгласни, че хакерството трябва да се счита за

...
Абсолютно сме съгласни, че хакерството трябва да се счита за
Коментари Харесай

Експерт: Сами трябва да си решим проблемите с киберсигурността

Абсолютно сме съгласни, че хакерството би трябвало да се смята за закононарушение. В Съединени американски щати се санкционира със затвор, сподели в предаването "Плюс-минус " по Нова телевизия Ростислав Петров от Българската асоциация на сертифицираните етични хакери.

Имаме тактика за повишение на киберсигурността в България. Тя се крепи на две съществени точки – обучение и конструкция. Предложихме в учебно заведение да има 1-2 часа Киберсигурност, с цел да се обучат децата. По отношение на структурата, считаме че би трябвало да има районни мениджъри по киберсигурност, които да носят отговорност, когато има някакъв проблем, изясни Петров.

Трябва да се приказва повече за закона за киберсигурност. Браншовете би трябвало да са подготвени с наредбата за минималните условия за мрежова отбрана, уточни ръководителят на Българската асоциация по киберсигурност Мирослав Стефанов.

Ние предлагаме да има разнообразни документи в осведомителната сигурност и хората, които ще вършат одитите, да имат документ, да има бистрота. Трябва да е несъмнено, че одитите ще се правят от компании, които в действителност ще свършат работа, сподели Стефанов.

Според специалиста по киберсигурност Борис Гончаров страната може да притегли фрагменти освен със възнаграждение, само че в случай че сътвори на експерта кариерен път. Определено обаче има огромен дисонанс сред заплащането в държавния и частния бранш. Заплатите в държавния бранш би трябвало да се актуализират, само че аз не чакам да има фрапантен скок, съобщи Гончаров.

Може да се почерпи опит извън, само че ние би трябвало да си решим проблемите сами. Държавните и частните компании би трябвало да работят дружно в региона на киберсигурността, сподели още Борис Гончаров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР