Абсолютно сериозно смятам, че това правителство и предишните правителства на

...
Абсолютно сериозно смятам, че това правителство и предишните правителства на
Коментари Харесай

Дончева: Апотеоз на панирания мозък е предложението на ГЕРБ за независим прокурор

" Абсолютно съществено считам, че това държавно управление и предходните държавни управления на Бойко Борисов, фабрикуват решения, които смайват с нелепостта си. Последното, което са изфабрикували е въпросното решение за надзирателя на основния прокурор. Какво той си мисли, че прави, не знам. Това е извънредно значим въпрос. " Така Татяна Дончева, водач на Движение 21, разяснява размяната на реплики сред президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов във връзка измененията в Наказателно-процесуален кодекс, свързани с новата фигура на самостоятелен прокурор, който да проверява основния при нужда.
Какви са предложенията на ГЕРБ можете да прочетете ТУК.
„ Първо и пред скоби, това е безумно предложение, безумно по наличие, което е апотеоз на панирания мозък. То сега това е цялото ни време. Можете да намерите проекции на панирания мозък във всяка активност. Но да предложиш надзирател на основния прокурор, с цел да си решиш въпроса с безконтролността му, която произтича от Конституцията и конституционната уредба, е безумно. Най-непросветени хора, безусловно вярно и от здрав разсъдък реагираха на прима виста. Този човек какво ще прави? 7 години ще върти броеничката и ще чака основния прокурор да направи нещо да го проверява ли? Или ще работи в прокуратурата друга работа, основният прокурор ще му скача по главата, само че когато пристигна време да го проверява, тогава работата ще стане? ", разяснява тя.
Освен това следствието изисква инфраструктура . Не е въпроса единствено да назначите такава фигура. Даже докладчикът от Венецианската комисия ви насочва: дано да не е в границите на прокурорската сиситема и прочие. Дори и да намерите подобен, тука въпросът е не да намерите една машинописка със остаряла пишеща машина в един кабинет и да го кръстите „ самостоятелен прокурор “. Той би трябвало да има органи и институции, които да му оказват помощ в това следствие. Иначе какво ще е това? Нищо. Значи няма да стане нищо ". Дончева беше безапелационна,че този модел няма да сработи.
Какво е решението на казуса с контрола върху основния прокурор, съгласно Дончева: „ Решаването на казуса изисква обезателно смяна в Конституцията и в още няколко закона. Тази смяна в Конституцията изисква Велико национално заседание. Пак се връщам на концепция, която стартирам за 110 път обществено. Не мисля, че има по-просто и елегантно решение на казуса. Следващите избори за парламент могат да бъдат избори за Велико национално заседание като авансово Народното събрание одобри решение, че откакто завърши мандата на Велико народно събрание, то ще се редуцира до нормално. Прави избор за 400 души с явен мандат да анулира фигурата на Велико народно събрание. Това не изисква някаква специфична мисъл и координиране. След превръщането му нормално Народно събрание не престават с реконструкцията на няколко закона. Тя изисква смяна на мястото на прокуратурата. Когато го извършите няма да имате днешния проблем, нито някаква потребност от надзорник на основния прокурор. Тя (прокуратурата) може да бъде или в изпълнителната власт или като обособен орган, с излъчен от Народното събрание основен прокурор. “ В българската история са практикувани и двата разновидността, съгласно Дончева, и след разбор може да се вземе положително решение по отношение на сегашната обстановка.
Тези текстове (на измененията в законите) не може да ги пипа Данаил Кирилов. На него би трябвало да му бъде неразрешено да пипа юридическа материя. ЗАБРАНЕНО! Има 4 - 5 индивида в страната, които са някогашни конституционни съдии, съдии в Европейския съд, научни служащи, от които държавното управление може да нарпави работна група, която да построи структурата на тези промени. “Премиерът Бойко Борисов не един път е коментирал, че в случай че ГЕРБ предложи основен прокурор – това ще е точно Данаил Кирилов . „ Какво от това, той не може столът му да мисли. Ако сложите един човек на висок стол, той не става по-капацитетен. Той си е толкова капацитетен. Ще кажа на вашите фенове, че през ноември е признато от държавното управление и Народното събрание, и никой не знае това, изменение на Закона за отговорност на страната. По силата на което, в случай че вие претърпите, с решение на административните съдилища на България, някакви вреди от нарушение на правото в Европейски Съюз, вие можете да ги съдите пред същите съдилища. Тези хора могат единствено това да измислят...Това са хора, които мислят в такива категории, изцяло лишени от здрав разсъдък, не им давайте нищо. “
Прокурорска страна
" Има нещо, което почва даже мен доста да ме смущава. Фигурата на основния прокурор, че е значима, значима е, само че ние за всяко нещо започнахме да опираме до прокуратурата. Майка търси прокуратурата, с цел да разбере, коя леличка е обличала детето. Йорданка Фандъкова инициира законопроект, в който тези, които горят екологично нечисти боклуци, съгласно нея, да бъдат вкарвани в пандиза. Вие до каква степен смятате, че може да има в България затвори. Дали няма да стигнем до това да преградим ¼ от територията на България с бодлива тел и напряко да ги слагаме в лагер, тъй като строенето и поддържането на затвори е скъпо начинание. Това са налудни истории. ", сподели още Дончева.
В същото време, това е понятно заради " метода, по който Сотир Цацаров сложи прокуратурата и всеки трима души в риск да дават отговор за проведена незаконна група, без да се изследва причастност към незаконна дейсност. За всичко се задържа под стража. И хората започнаха да се усещат, че всеки е заплашен, без значение дали се счута за бандит или не, в случай че попадне в месомелачката, той да стои месеци наред заключен и да бъде наказателно преследван. Обаче фактът, че в България е изцяло безотговорен, е направило впечателение освен у нас. Този въпрос е подложен интернационално не оня ден “, разяснява Дончева по отношение на конституционните промени, които счита да инициира президента Румен Радев. Още за визията на Радев прочетете в ТАЗИ СТАТИЯ.
Как му отговори министър председателят Бойко Борисов можете да ПРОЧЕТЕТЕ ТУК.
За Българска социалистическа партия и изборът на Сотир Цацаров за началник на КПКОНПИ?
„ Вие виждате, че вчерашният избор на Сотир Цацаров ви докара 27 души от Българска социалистическа партия. Я ги погледнете кои са: Не желаят да имат проблеми с Цацаров. А самата Корнелия Нинова забелязахте ли я да каже нещо срещу Цацаров? Не персонално да го атакува, а нещо да каже. Корнелия Нинова нямаше причини срещу Цацаров, а срещу институцията – че била мъртво родена. Тия хора не желаят да си имат спор с Цацаров, не желаят да си имат спор с Пеевски, не желаят да си имат спор с цялата група. Всички пловдивски депутати бяха вътре. Всички, които се тормозят, в това число клиентите на Цацаров, гласоподаваха за него за началник на КПКОНПИ. По пловдивска линия всички другари на Гоерги Гергов бяха за Цацаров. Те са земляци (бел.ред. - преди да стане основен прокурор Сотир Цацаров беше ръководител на Окръжния съд в Пловдив). Има други, които са клиенти на Цацров. Има трети, които Цацаров би могъл да нагази по друга линия, само че никой не желае да споделя. Нинова не постави старания да консолидира групата на Българска социалистическа партия. Какво значи това? Че не е желала да ги постави “, разяснява държанието на левицата при гласуването в пленарна зала Татяна Дончева.
Ще се оправят ли Цацаров и Гешев с новите си позиции: „ Тези хора имат задания, с които да се оправят, и тези задания не са битката с корупцията. Те би трябвало да преследват хора, които властта е показала за неуместни за нея или такива, които би трябвало да бъдат изядени. С такава задача Цацаров може да се оправи. Той 7 години се оправя в прокуратурата с сходна задача. Защо Гешев, който е негова проекция няма да се оправи. Ми той е факмак полицай от Симеоново, що да не се оправи. Като отиде обаче в Европейския парламент няма кой да му каже да си закопчее копчето до горе, да си оправи вратовръзката и да не се обръща с рамо към еверопейските депутати, тъй като това са първите неща, който някой би трябвало да му каже. “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР