Абсолютно основателно вето по Закона за приватизацията, което ние подкрепяме.

...
Абсолютно основателно вето по Закона за приватизацията, което ние подкрепяме.
Коментари Харесай

БСП: Законът за приватизация обслужва интересите на олигарси

Абсолютно основателно несъгласие по Закона за приватизацията, което ние поддържаме. Гласували сме срещу него. Той е тежко лобистки и обслужва ползите на избрани олигарси. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на конференция в централата на партията.

На въпрос за кои олигарси приказва, Нинова разяснява, че въпросът е кардинален - срещу такива текстове, които облагодетелстват частни лица за сметка на публичния интерес.

По думите на Нинова единственият метод да отпаднат от закона противоречивите текстове е да се поддържа ветото на президента Румен Радев. Тя прикани ГЕРБ и останалите парламентарни групи да гласоподават ветото. В противоположен случай, в случай че то бъде отхвърлено, Българска социалистическа партия са подготвили тъжба, с която ще сезират Конституционния съд.

Корнелия Нинова прикани ръководещите да провеждат изключително съвещание на Народното събрание във ваканцията, с цел да бъде завършен въпросът. Тя уточни, че евентуално ГЕРБ обмислят законът да не работи със задна дата, да отхвърлят ветото, и да внесат нови ремонти в закона. И добави, че в случай че съвещание не се инициира със задачата ще се заеме левицата.

Лидерът на Българска социалистическа партия разяснява и тематиката за рецесията с животновъдите в Ямболско като сподели, че дейностите на ръководещите най-малко първоначално са били противозаконни и трябват да понесат отговорност.

Според Нинова институциите са унищожили частна благосъстоятелност без да са връчили документ, нахлули са в частна благосъстоятелност без заповед, а заравянето на убитите животни води до заплаха от разнасяне на зараза.

Поради това през днешния ден левицата ще внесе сигнал от 11 страници в прокуратурата, с цел да се откри има ли осъществени престъпления в работата на институциите по преодоляване на обстановката.

Българска социалистическа партия ще откриват и дали има нарушени човешки права на засегнатите стопани. Ако намерят данни за това ще сезират европейските институции и ще отнесат въпроса към съда в Страсбург.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР