Абсолютно основателни са исканията на нашите транспортни работници, на целия

...
Абсолютно основателни са исканията на нашите транспортни работници, на целия
Коментари Харесай

Радев: ЕС води дискриминационна политика!

Абсолютно основателни са настояванията на нашите транспортни служащи, на целия отрасъл. За мен това е дискриминационна политика. Това сподели пред публицисти в Брацигово президентът Румен Радев по отношение на недоволството от страна на българските превозвачи поради тъй наречените Пакет за подвижност, обсъждан в Европейски Съюз, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пазарджик.

Мерките, предлагани и защитавани основно от Франция и Германия, ще вкарат редица ограничавания против българските товарни превозвачи и на процедура ще доведат до банкрут голям брой дребни и междинни компании. От сектора към този момент заплашиха с митинги.

Държавният глава изрази вяра, че българското държавно управление ще води договарянията с Европейски Съюз безкомпромисно. По думите му би трябвало да отстояваме правата на всички, когато са обективни.
„ Няма по какъв начин да приказваме за единна Европа, за европейски правила и идеали, когато се позволява подобен вид връзки “, добави Радев.

Държавният глава бе в Брацигово във връзка 142-ата годишнина от Априлската епопея.
Все повече генерации ни разделят от славните и буйни събития на април 1876 година, все пак невидимата мощ на националната памет ни приканва в гнездата на протеста, сподели президентът.
По думите му, когато Брацигово въстава, съмнение няма.

„ Тук, в полите на Родопите, българите издигнаха своята въстаническа цитадела. Подобни мигове на тестване и дръзновение ни разкриват истината за светлите ни апостоли, за историята, отразила величието и безсмъртието на Батак, Копривщица и Перущица “, съобщи президентът.

Радев сподели още, че апостолите ни не са видели възродена България, само че са проправили път, видели са бъдещото там, където времето е било спряло. Президентът добави, че пред мъченическата крах те не са се отрекли от своя блян.

„ Вашият смел градец заплати за свободата ни повече от огромните български градове, бъдете горди със своите герои. Поклон пред достойните българи. Вечна популярност на героите от Априлското въстание “, сподели още президентът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР