Абсолютно нов вид измама засече полицията в Хасково и Димитровград.

...
Абсолютно нов вид измама засече полицията в Хасково и Димитровград.
Коментари Харесай

Мним свещеник измами стари хора с 8000 лв.

Абсолютно нов тип машинация засече полицията в Хасково и Димитровград. Първо, жертва на мошеници е станала 85-годишна жена от с.Стамболийски. Сигнал е подаден в районно управление (на МВР) Хасково от 54-годишен гражданин на с.Нова вяра, който съобщил, че е бил въведен в подвеждане от лице, представящо се за духовник. Той бил изпратен до църквата в с.Стамболийски, където приел плик с пари от старицата.

По пътя му към Хасково обаче, му позвънили да върне парите на дамата. Мъжът извършил инструкцията, само че не разкрил старицата. Тогава се усъмнил, че е допустимо да е попаднал в скица за машинация и алармирал в хасковското ръководство на полицията. Малко по-късно на тел.112 е получено известие от 33-годишен хасковлия, който декларирал, че излъганата била баба му. В плика служителите на реда разкрили 3860 лв., които дамата предала сякаш на доктор. Схемата, по която била излъгана, била за незабавна интервенция. Всъщност се оказало, че и 54-годишният медиатор е станал жертва на измамата.

От полицията осведомиха, че сходно позвъняване било получено и предния ден в районно управление (на МВР) Димитровград. 59-годишен мъж от с.Длъгнево също бил подведен от „ духовник “ на име Николай. Той го изпратил да вземе плик с пари от мъж от спирка в с.Горно Брястово. За тях мнимият духовник му декларирал, че ще би трябвало да ги отнесе до Русе, защото парите били подаяние за деца в неравностойно състояние. И тук съобразителността на мъжа му подсказала, че е допустимо да е машинация и алармирал в ръководството, където се оказало, че в плика имало 4000 лв.. До момента старецът, предал парите, е незнаен.

Работата по случая продължава.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР