Абсолютно нищо не е свършено в Министерство на културата. Няма

...
Абсолютно нищо не е свършено в Министерство на културата. Няма
Коментари Харесай

Проф. Минеков тъжен заради несвършената работа в Министерство на културата

Абсолютно нищо не е свършено в Министерство на културата. Няма да приказвам за безпорядък и съсипия, тъй като не всеки път за това би трябвало да бъде винен министърът, а хората към него. Това съобщи служебният културен министър проф. Велислав Минеков пред БиТиВи.

Тъжното е това, което не се е случило в Министерство на културата, посочи проф. Минеков.

Нормално ли е шеф на кабинет да бъде експерт по фотоволтаици , запита той.

Никой не е канил проф. Минеков в държавното управление на Кирил Петков, само че предходния път, когато бил длъжностен министър, най-малко начертал по какъв начин би трябвало да наподобява министърът на културата. Той очерта профила на бъдещия министър на културата, като увери, че в отрасловото министерство корупция няма .

Проф. Минеков се връща като министър на културата, с цел да довърши положителните си практики, на които неговите наследници не са обърнали внимание. Бюджетът на Министерство на културата е извънредно печален , посочи той и добави, че каквото може ще направи, " ще върви и ще проси " .

Проф. Минеков е тъжен, тъй като бюджетът на отрасловото министерство е необработен. В момента служебният министър на културата ще стане срам и ще отиде при служебния финансов министър да желае спомагателни средства за Министерство на културата, уточни той. Проф. Минеков ще се бори археологическите изследвания да получат своето финансиране, за средствата за консервация и реституция, за финансови разноски.

Артистите да не плашат с митинги , а да питат и да схванат какво се е случило през последните 12 години и 6 месеца, прикани проф. Минеков. Помощи ще има, само че не се живее единствено с помощи. Чрез закони би трябвало да се мисли по какъв начин да се усилят средствата за артистите, настоя той и предизвести, че идващият министър, който и да е той, ще трепери.

Проф. Минеков добави, че ще върне всичко, което НДК е имало . НДК се развива сполучливо, няма отговорности и това е позитивно за Министерство на културата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР