Абсолютно нищо не е свършено в Министерство на културата. Няма

...
Абсолютно нищо не е свършено в Министерство на културата. Няма
Коментари Харесай

Проф. Минеков тъжен заради несвършената работа в Министерство на културата

Абсолютно нищо не е свършено в Министерство на културата. Няма да приказвам за безпорядък и съсипия, тъй като не всеки път за това би трябвало да бъде винен министърът, а хората към него. Това съобщи служебният културен министър проф. Велислав Минеков пред БиТиВи.

Тъжното е това, което не се е случило в Министерство на културата, посочи проф. Минеков.

Нормално ли е шеф на кабинет да бъде експерт по фотоволтаици , запита той.

Никой не е канил проф. Минеков в държавното управление на Кирил Петков, само че предходния път, когато бил длъжностен министър, най-малко начертал по какъв начин би трябвало да наподобява министърът на културата. Той очерта профила на бъдещия министър на културата, като увери, че в отрасловото министерство корупция няма .
 Увеличение на парите за просвета, желае служебният министър
Увеличение на парите за просвета, желае служебният министър

Ще останат неосъществени средства по бюджета на министерството, съгласно Минеков

Проф. Минеков се връща като министър на културата, с цел да довърши положителните си практики, на които неговите наследници не са обърнали внимание. Бюджетът на Министерство на културата е извънредно печален , посочи той и добави, че каквото може ще направи, " ще върви и ще проси " .

Проф. Минеков е тъжен, тъй като бюджетът на отрасловото министерство е необработен. В момента служебният министър на културата ще стане срам и ще отиде при служебния финансов министър да желае спомагателни средства за Министерство на културата, уточни той. Проф. Минеков ще се бори археологическите изследвания да получат своето финансиране, за средствата за консервация и реституция, за финансови разноски.
 Археологическият сезон е провален, сигнализира Николай Овчаров
Археологическият сезон е провален, сигнализира Николай Овчаров

Според него бездействието на държавното управление на Кирил Петков е довело до блокиране на разкопките

Артистите да не плашат с митинги , а да питат и да схванат какво се е случило през последните 12 години и 6 месеца, прикани проф. Минеков. Помощи ще има, само че не се живее единствено с помощи. Чрез закони би трябвало да се мисли по какъв начин да се усилят средствата за артистите, настоя той и предизвести, че идващият министър, който и да е той, ще трепери.

Проф. Минеков добави, че ще върне всичко, което НДК е имало . НДК се развива сполучливо, няма отговорности и това е позитивно за Министерство на културата.
 Христо Мутафчиев желае 1 500 лева стартова заплата за театралните служащи
Христо Мутафчиев желае 1 500 лева стартова заплата за театралните служащи

Протести стартират от есента, в случай че настояванията не бъдат задоволени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР