Абсолютно недопустимо и неприемливо е, че след приемането на Акт

...
Абсолютно недопустимо и неприемливо е, че след приемането на Акт
Коментари Харесай

Свиленски: Искаме проверка на пътищата от независима европейска лаборатория

Абсолютно неприемливо и недопустимо е, че след приемането на Акт 16, никой няма право да ревизира пътищата ", това сподели зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски в студиото на БТВ.
Той изясни, че обектите, които са посочени от Българска социалистическа партия в желае за инспекция на качеството на автомагистралите, са пътища, които са издигнати през последните 5 години или са ремонтирани в същия период.
" В отговора на организацията, на страница и половина се изясняват нормативни и законодателни елементи и се показва, че законодателството не планува такава опция ", установи депутатът.
Свиленски добави, че съгласно отговора на АПИ не може да се извърши такава инспекция, само че защото тематиката към този момент се политизира и притегля публично внимание, се позволява от страна на Българска социалистическа партия да бъдат обезпечени специалисти, с които те да влязат в договаряния и да уточнят какво могат да създадат.
" Ние не желаеме да участваме в такива договаряния. Искаме инспекцията да бъде осъществена от самостоятелна европейска лаборатория, която не е взела участие във вземането на проби от тези сектори. Да бъде самостоятелна от възложители, реализатори, от АПИ, от Българска социалистическа партия ", безапелационен бе националният представител.
" Ще посочим точните места, от които желаеме да се вземат проби ", добави Свиленски. Той разясни, че от Българска социалистическа партия към този момент са се обърнали към европейски лаборатории, с които беседват за цената на услугата.
" Искаме да защитим държавния интерес. Ако би трябвало, Българска социалистическа партия ще заплати тези проби. Обществото би трябвало да знае по какъв начин са строени пътищата ", заключи Свиленски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР