Абсолютно еднозначна е оценката за българското европредседателство извън страната, от

...
Абсолютно еднозначна е оценката за българското европредседателство извън страната, от
Коментари Харесай

Европредседателството ни може да се превърне в капитал, смята Мария Габриел

Абсолютно еднопосочна е оценката за българското европредседателство отвън страната, от всички сътрудници. Това, което се вижда като разделяне вътре в България, го няма на открито съобщи Еврокомисарят по цифровата стопанска система и цифровото общество Мария Габриел в предаването " Неделя 150 " по БНР. Тя дефинира председателството на страната ни като „ сполучливо и солидно ". „ Оттук нататък от нас ще зависи това председателство да се трансформира в същински капитал ", добави Габриел.

" Когато поех поста комисар по цифровата стопанска система и общество, от 29 законодателни начинания единствено шест бяха финализирани. Днес към този момент те са 18 - единствено 10-11 месеца по-късно, уточни еврокомисарят: " Направихме доста ясни стъпки напред във връзка с киберсигурността. Мисля, че тук за всеки един от нас това е приоритет номер едно, тъй като киберсигурността не са единствено персоналните ни данни. Това е енергетика, превоз, опазване на здравето. Това са тематики, които са извънредно значими за всеки един от нас. "

Мария Габриел уточни като стъпка напред в ускореното развиване на цифровата среда свободното придвижване на данните. Според Габриел, откогато е на поста " доста мощни стъпки напред " са били направени и по отношение на Кодекса за електронните известия. Тя открои като различен позитив финализираните договарянията по Директивата за аудиовизуалната медийна политика с ясно формулиране на отговорностите на платформите, както и наложената бистрота във връзка с търсачките:

" Защото се оказва, че когато имате бизнес и сте класиран сред първо и пето място в една търсачка, може да бъдете забелязан от над 88 % от хората, в случай че сте десети - малко над един %. За бизнеса това са извънредно значими параметри, изключително за дребните и междинните предприятия, на които им оказват помощ или не, да стартират собствен артикул, да излязат на пазара, да развият собствен бизнес-модел. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР