Абсолютно безотговорно поведение на хората – местен човек отива, оставя

...
Абсолютно безотговорно поведение на хората – местен човек отива, оставя
Коментари Харесай

Пожарът в Хасковско е заради човешка грешка

Абсолютно безконтролно държание на хората – локален човек отива, оставя си отпадъците в покрайнините на селото, възпламенява ги и ги оставя да горят, – това се случи няколко пъти през вчерашния ден. Така и в Сакар планина – стана пожар през вчерашния ден, при идването на сътрудници да гасят, виждат трактори, които бягат от мястото на пожара – чистили са пасища.
Това заяви шефът на РСПБЗН – Хасково Комисар Николай Вълчев тази заран, съобщи кореспондентът на БГНЕС в района.

“През нощта пожарът е локализиран, само че през днешния ден продължаваме, – всички екипи ще са на място, чакаме и помощ от войската”, сподели още Вълчев.

„ Значи, не знам тия хора с пасищата по какъв начин не схванаха, че висока температура и мощен вятър е извънредно рискова комбинация”, добави той.

Колко санкции да получи възрастния човек, който е запалил пожара – тук нещата не опират до санкции, а до работа с популацията и отговорност към всички, счита Вълчев.

„ Гасенето на пожара е извънредно скъпо – два дни работят по 100 индивида, по двадесет единици техника, в случай че имаше и хеликоптер, най-вероятно разходът за потушаването на пожара е в размер на стотици хиляди левове, в случай че сметнем разноските за гориво на техниката единствено, само че и храна за екипите, обезценка, и др.”, добави Вълчев.

Пожарникарите, военнослужещите и горски чиновници през днешния ден ще правят надзор по периметъра на тлеещия пожар главно в частта с. Любеново – Родопи.

„ Тук през днешния ден ще съсредоточим екипите да държат под надзор това, което през нощта сме загасили”, добави Вълчев.

„ Очаква се през днешния ден до края на деня пожарът да бъде изцяло сподавен, тук вземат участие всевъзможни институции”, приключи шефът на РСПБЗН – Хасково.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР