Абсолютният хит в прическите за 2013-та – омбрето, отстъпва място

...
Абсолютният хит в прическите за 2013-та – омбрето, отстъпва място
Коментари Харесай

Край на омбрето, идва сомбре

Абсолютният шлагер в прическите за 2013-та – омбрето, отстъпва място на новия тренд – сомбре.

Ако и вие като нас харесвате ексцентричното оцветяване на косата с избледняване на дължините с няколко тона, ще ви успокоим – в действителност сомбрето е тип омбре, само че малко по-нежно и незабележимо.

Sombre идва от subtle ombre , което значи безусловно нежно омбре. Това значи преливката в цвета да бъде доста плавна и с не повече от два тона по-светло от главния цвят на косата.


Сомбрето не би трябвало да се разпознава елементарно
, което значи, че цветът би трябвало да прелива доста гладко вместо атрактивния внезапен скок от един цвят в различен. Косата наподобява на етажи и блестяща, с мек микс от ярко и мрачно.

Ако заложите на такава прическа, уверете се, че цветът на сомбрето ще подхожда и акцентира лицето ви. Стилистът ви би трябвало да сътвори безукорен тип от корените до върха и да подчертае най-хубавото от лицето ви с няколко стратегически сложени светли оттенъка.

Сомбре стилът подхожда на всеки цвят на косата за разлика от омбрето, което като че ли отиваше единствено на брюнетки. Мекотата и плавността на сомбрето го вършат подобаващ жанр за всеки цвят коса, като то по-скоро приласкава главния ви цвят и тена на кожата, в сравнение с да се откроява с някаква фрапантна смяна. Именно по тази причина обаче няма по какъв начин да изпуснете косата да порасне прекалено много без да я боядисате – мекотата на сомбрето не разрешава забележима разлика в корените и дължините.

 Край на омбрето, идва сомбре

Роузи Хънтинтън-Уайтли

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР