Абсолютни внушения и манипулации са твърденията, че съм във война

...
Абсолютни внушения и манипулации са твърденията, че съм във война
Коментари Харесай

Министър Ангелкова отхвърли твърденията, че е във война с туристическия бранш

Абсолютни внушения и операции са изказванията, че съм във война с сектора, това не е правилно. Това съобщи в ефира на Нова телевизия министърът на туризма Николина Ангелкова. 

" Разбирам напрежението. Секторът е един от най-засегнатите от рецесията. Той беше първият обиден бранш и на процедура сега не действа.
Туроператорите, които са регистрирани в туристическия указател са над 3400. Тези две асоциации, които насочиха тези изказвания, че съм във война с сектора, съставляват до 150 - 200 туроператора. Но секторът обгръща освен туроператорите и турагентите. Има и ресторантьори, хотелиери, екскурзоводи, аниматори и други Изключително значими са безусловно всички в този бранш, който е най-засегнатия, с цел да имаме първокласен туристически артикул. Напрежението го има и това е разбираемо на фона на тази рецесия, която никой не очакваше и която спря бранша ", уточни министърът на туризма. 

Тя посочи, че е доста значимо да се намери балансът сред всички наранени страни. " В това напрежение, ограниченията, които държавното управление е подхванало, са повече от 25. Нека не гледаме на туризма като нещо в страни от стопанската система и отвън държавното управление. Туризмът е част от българската стопанска система и е най-засегнатият бранш. Всичките ограничения, които са подхванати досега от държавното управление, касаят директно и туристическия бранш. Има отпуснати опция за безлихвени заеми и всеки туроператор има опция да се възползват от това. Тези ограничения касаят всички предприятия в страната. Над 800 млн. по оперативни стратегии са ориентирани за битка със болестта, както и към всички браншове, които са наранени от рецесията, в това число туризма. Предстои и грантова скица за до 15 хиляди лева за микро и дребните предприятия. Разработва се и за междинните предприятия ", сподели още Ангелкова. 

По думите й, сега се приготвят съответни оферти и ограничения за бранш " Туризъм ". И изясни, че в понеделник има неофициална среща на министрите по туризма с комисаря Братон, който дава отговор за вътрешния пазар.

Ангелкова изясни, че в България всички старания са ориентирани към пускане на летния сезон при започване на юли. 

" От тези средства, които през вчерашния ден министър председателят разгласи – 173 млн. лева, заделени от европрограми, ще могат да се възползват всички предприятия, които са функциониращи и се занимават с туризъм. И сега в Закона за туризма е регламентирана опцията за туристически ваучер. Това, което сме издали като благоприятни условия към туроператорите, е в случай че потребителите имат опция, да изберат ваучер до 24 месеца и надлежно смяна на пътуването или възобновяване на сумите. Поискали сме пояснение от Европейска комисия на тази опция, с цел да можем да имаме обединен метод и да се регламентира законово тази опция ", сподели още министърът на туризма Николина Ангелкова

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР