Абсолютната европейска шампионка от Баку 2003 Боряна Калейн и бронзовата

...
Абсолютната европейска шампионка от Баку 2003 Боряна Калейн и бронзовата
Коментари Харесай

Боряна Калейн и Стилияна Николова ще играят във втората група на финала на индивидуалния многобой в събота

Абсолютната европейска шампионка от Баку 2003 Боряна Калейн и бронзовата медалистка в многобоя от София 2022 Стилияна Николова ще играят във втората група на финала на самостоятелния многобой в събота на международното състезание по художествена гимнастика в испанския град Валенсия.

До момента България има три медала от шампионата, откакто Калейн взе сребърни оценки на финалите на бухалки и на лента, и извоюва и квота за България за Париж 2024, а Николова има бронз на топка.

Първите 18 самостоятелни гимнастички след квалификациите се класираха за самостоятелния многобой и ще се борят за безспорната международна купа. Те стартират от нула и ще изиграят и четирите си съчетания на следващия ден. 18-е състезателки са разграничени на две групи по девет. В група В са класиралите се в квалификациите от 10-о до 18-о място (включително) и група А (на заелите от 1-о до 9-о място включително).

Стилияна Николова и Боряна Калейн са в по-силната група А, като Николова ще започва от позицията си на водач в квалификациите, а Калейн се класира с 4-ти резултат. Двете са надлежно с 2-и и 3-и стартов номер и стартират първо Николова с топка, а Калейн с бухалки.

По стратегия първата група на следващия ден стартира в 16.00 часа българско време, а втората в 18.45 ч. и ще бъде излъчена НА ЖИВО по Българска национална телевизия 1!

Във краткотрайното нареждане за отборната купа България продължава да води със общ брой от 267.450 точки, пред Германия с 261.950 и Италия с 255.700 точки. Общата оценка се образува от осемте резултата на самостоятелните състезателки и двете на ансамбъла.

, след което ще бъдат наградени и призьорите в отборната конкуренция. Българският отбор е във втория поток, които стартира в 19.00 часа българско време. В тази група са още отборите на Италия, Азербайджан, Израел, Украйна и други. Нашите девойки са със стартов номер 9.

В надпреварата ще започват общо 24 тима.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР