Абсолютна тишина посрещна кортежа на кралица Елизабет II, докато той

...
Абсолютна тишина посрещна кортежа на кралица Елизабет II, докато той
Коментари Харесай

Ледена тишина изпрати Елизабет II в съседните на Балморал села

Абсолютна тишина посрещна кортежа на кралица Елизабет II, до момента в който той преминаваше през отдалечено шотландско село покрай нейния обичан палат Балморал. Хиляди по хиляди хора се подредиха по пътя на кортежа, с цел да отдадат последна респект към кралицата.

Потънали в тъга, жителите хвърляха цветя, до момента в който минаваше ковчегът на Елизабет, затрупан в флага с кралския герб в Шотландия и с венец от бели далии, подложен от горната страна.

Първите, които видяха ковчега, бяха съселяните на кралицата от Балатер, където Елизабет прекара доста щастливи моменти по време на летните си уединения и отмора от кралското задължение,предаде Агенция Франс Прес.

Членове на обществеността, някои носещи обичайно шотландско облекло, дружно с локални високопоставени лица, членове на въоръжените сили и представители на църквата, се бяха наредили по улиците на старомодното село, потънали в цялостна тишина, до момента в който минаваше кортежа.

Ковчегът на кралица Елизабет II пътува по шосе през шотландски градове и села на път за Единбург като пътуването се чака да продължи най-малко шест часа.

Кортежът от седем автомобила напусна портите на имението малко след 10:00 сутринта (12.00 ч. българско време), като мина около планини от цветя, оставени там след оповестяването на гибелта на кралицата в четвъртък.

Стотиците букети, включващи рози, лилии, шотландски слънчогледи, бяха осеяни с картички и дарове.

Близо до стоманените парапети седеше плюшено мече Падингтън, доста обичаният воин от английските детски книги, който споделя чаша чай с кралицата във филмче по случай нейния платинен празник през юни./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР