Абсолютна безотговорност е, че отново най-вероятно няма да се състави

...
Абсолютна безотговорност е, че отново най-вероятно няма да се състави
Коментари Харесай

Мая Манолова: Абсолютна безотговорност е, че отново ще ходим на избори

Абсолютна безнаказаност е, че още веднъж най-вероятно няма да се сформира държавно управление и че още веднъж ще вървим на избори. Съвсем обективен е гневът на хората и разочарованието от всички в Народното събрание. Това написа във Facebook съпредсдеателят на ИБНИ Мая Манолова. Тя направи равносметка на политическата конюнктура в страната след за сформиране на държавно управление с Българска социалистическа партия. Ето какво още написа тя: 

Но от Изправи се направихме всичко допустимо, с цел да има кабинет на смяната. Макар и най-малката група, от която болшинство не зависи, положихме всички старания, с цел да избегнем ходенето на избори след избори. Ние постове не искахме, отказахме се и от управителните места в парламентарните комисии, участваме във всички типове диалози и сме диалогични във връзка с значимите за нас цели за приходи, правосъдна промяна, поддръжка на елементарните хора.
 Предизборната акция стартира! Какво следва оттук насетне? Предизборната акция стартира! Какво следва оттук насетне?
Поне за в този момент договарянията за сформиране на държавно управление с третия мандат, даден в петък на Българска социалистическа партия, на процедура се провалиха още преди да са з...

Но това не значи поддръжка на каквото и да е. Ние бяхме ясни преди изборите и запазихме позицията си - ръководство без ГЕРБ и без Движение за права и свободи - очевидно или скрито. Не може да има ръководство на смяната, което зависи от гласовете на Движение за права и свободи в Народното събрание. А кабинет на Има Такъв Народ щеше да зависи точно от тях. Не може кабинет с хора, зад които прозира дългата ръка на Движение за права и свободи. Не може да се договориш да дадеш двете най-ресурсни комисии в Народното събрание точно на Движение за права и свободи и още 4 комисии на ГЕРБ. Ето това би било изменничество.

Сега евентуално отиваме още веднъж на избори. И ние ще продължим да се борим за това, за което се борим до момента - Мутрите вън! Промяна и завършек на едноличния модел, завършек на другарските кръгове на ГЕРБ и на Движение за права и свободи. Ще се борим за поддръжка на елементарните хора против бирници и монополисти, ще се борим за по-високи приходи и за значимите за хората неща, за които партиите нехаят.

Затова нови избори или не, актуализацията на бюджета би трябвало да се случи и тя да включва повишение на пенсиите за всички, поддръжка за дребния бизнес, за земеделските производители, за младите фамилии. Това би трябвало да стане в този момент. А наесен ще се борим да сложим завършек на задкулисието, само че и на безотговорността, която разиграва цяла България поради прищевки.



Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР