Абсолютен рекорд по спад на миграционния натиск отбелязва МВР за

...
Абсолютен рекорд по спад на миграционния натиск отбелязва МВР за
Коментари Харесай

МВР обяви абсолютен рекорд, свързан с бежанците у нас

Абсолютен връх по спад на миграционния напън отбелязва Министерство на вътрешните работи за последните пет години. Едва осем мигранти са били хванати през последната седмица, сочи статистиката на службите, прецизира БГНЕС.  От началото на годината по границите на страната – при незаконен опит да влязат или да я изоставен са арестувани общо 576 мигранта. Общо 1071 непознати жители са били изведени от страната за интервала януари-май 2017 година Близо 500 от тях са от Афганистан, а 300 са от Ирак.

Продължава да понижава броят на настанените в бежанските центрове у нас. Към 01 юни 2017 година заетостта им е 40% или 2056 души. 560 чужденци се намират в центровете от “затворен тип” на Дирекция “Миграция” на Министерство на вътрешните работи, като 162 от тях са от Афганистан, а 126 от Пакистан. На външни адреси след приемане на статут сега се намират към 450 чужденци.

Статистическата информация на Министерство на вътрешните работи демонстрира трайна наклонност за първите пет месеца на годината – понижаване на миграционния напън от Турция и продължение на опитите на пребиваващите у нас чужденци да изоставен България по посока страни от Централна и Западна Европа.

От началото на годината до 01.06.2017 година на излаз на държавната граница са арестувани 1720 лица, от които 1532 на българо-сръбската граница. В съпоставяне със същия интервал на 2016 година, когато на излаз от страната са арестувани 3156 жители на трети страни, се регистрира понижение с 45,5%.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР