Абсолютен приоритет при кризата с коронавируса е здравната система. Отделени

...
Абсолютен приоритет при кризата с коронавируса е здравната система. Отделени
Коментари Харесай

Дончев призова банките да дават кредити за бизнеса с минимална гаранция

Абсолютен приоритет при рецесията с ковид е здравната система. Отделени са 40 млн. лв. за пазаруване на защитни дрехи и съоръжение. Другото незабавно е увеличение на потенциала на услугата " Социален патронаж ". Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев.
По думите на вицепремиера, сегашните ограничения, за които министър председателят Бойко Борисов приказва през вчерашния ден (24 март), са за моментната обстановка. Според Дончев, това е задоволително: Да не си изядем храната за едноседмично пътешестване в планината за два дни.
Дончев изясни пред Нова телевизия, че концепцията на капитализирането на Българската банка за развиване (ББР) е да се даде сигнал на комерсиалните банки да са гъвкави – да предоговарят периоди за заплащания по заем . По думите му, б анките следва да отпускат заеми " с минимална гаранция " – с цел да се изкарат 1-2-3 месеца на най-голяма рецесия .
Който към този момент е платил корпоративен налог, няма да си го получи назад, добави Дончев. Припомняме, че до 30 юни е срокът за заплащане на този тип налог, според спешните ограничения. А на въпрос дали може да се понижи малко Данък добавена стойност , отговорът беше: " Хайде да не разглабяме страната на десетия ден от рецесията ". Той въпреки всичко не изключи напълно такова нещо – в неразбираемо бъдеще.
Откъде знае бизнесът какъв брой компании ще могат да се употребяват от държавната помощ от 60% за заплатите на чиновниците им, като критериите още не са написани, даде нова позиция за недоволството от готвените ограничения. Какво се обрисува като конкретика, научете ТУК! " Фабрика доста мъчно се пуска, в случай че бъде спряна ”, съгласи се Дончев.
Що се отнася до безлихвените заеми от 1500 лв. за хора, които не работят, само че са на трудов контракт, предвиждало се те да се дават за до 3 месеца – към този момент.
" Ако спре тежкотоварния трафик, това значи Европа да обеднее доста ", сподели Дончев и изясни, че по негово мнение би трябвало да има прекъсване на човешкия трафик, а товарният да се прави при условия на строга хигиена.
Държавата ще издържи колкото би трябвало. Може да се стигне до нов дълг, продължи Дончев. И видя днешното състояние по този начин: " Ако изключим, че хората не могат да вървят на заведения за хранене и кръчми, резултатът е като по Коледа ".
Вицепремиерът обаче видя и позитивни неща – обществото се обединявало, почваме да ценим специалности и като тези на служителите на реда.
Още: " Кой се обрисува да вземе държавни пари за заплатите на чиновниците си поради ковид "
" Борисов даде обещание отсрочване на заплащане на налози, Горанов посочи, че е единствено за корпоративния (ВИДЕО) "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР