аботните и бизнес срещите са част от ежедневието на мнозина.

...
аботните и бизнес срещите са част от ежедневието на мнозина.
Коментари Харесай

Технология ще разпознава колко ни е скучно на среща

аботните и бизнес срещите са част от всекидневието на мнозина. Голяма част от тези срещи са по-дълги от предстоящото, което може да отегчи участниците в тях. Microsoft е патентовала технология, която да разпознава по кое време участниците в дадена среща са отегчени или разсеяни, оповестява онлайн изданието MakeUseOf.

Патентът разказва технология, която да не е единствено за онлайн срещи. Може да има система с устройства, които да са в залата за срещи и да се проучва представянето на всеки участник.

Технологията ще разпознава мимиките на лицето, с цел да преценя дали индивидът е заплеснат или отегчен. Освен това ще се следи и цялостният му принос към срещата по отношение на други дейности, като да вземем за пример писане на SMS-и, сърфиране в интернет, регулиране на имейла и други Ще се взима поради и графикът на всеки участник, в това число какъв брой други срещи е имал през същия ден.

Данните ще се употребяват за основаване на оценка за качеството на цялата среща. След това тя ще се съпоставя с оценки на други срещи в подобен час и със сходни участници.

Идеята е насъбраната информация да се употребява при организирането на други срещи. Например при основаването на графика за утринна среща с съответни участници, системата може да предизвести уредника, че тези хора избират срещи следобяд и ще са по-продуктивни в различен час или че заран има по-голяма възможност да излязат от срещата, с цел да си вземат кафе.

За в този момент системата е единствено патент, като няма информация дали Microsoft възнамерява да я осъществя и като артикул. Често огромните компании патентоват най-различни хрумвания и разработки даже и те да не доближат пазара.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР