ABN AMRO Open, втори кръгГригор Димитров – Хуберт Хуркач 7-6(4),

...
ABN AMRO Open, втори кръгГригор Димитров – Хуберт Хуркач 7-6(4),
Коментари Харесай

И Хуркач не бе проблем: Димитров е на четвъртфинал в Ротердам


ABN AMRO Open, втори кръг
Григор Димитров – Хуберт Хуркач 7-6(4), 7-6(5)


Григор Димитров доближи до четвъртфиналите на АТР 500 шампионата в Ротердам след победа над Хуберт Хуркач – 7-6(4), 7-6(5).

Бившият №3 в света още един път показва, че е във превъзходна форма при започване на сезона и закономерно реализира триумфа над международния №10. За Григор това е четвърто постигане до топ 8 в „ Ахой Арена “ и общо 15-а победа на един от обичаните му шампионати.

Той продължава и съвършената си статистика против Хуркач, против който към този момент има три победи. Тази в Ротердам обезпечава и продължаването на една впечатляваща серия за Димитров – към този момент 12 следващи години той има най-малко по една победа над тенисист от топ 10 в границите на сезона. Тази е под №31 в цялата му кариера.

За Димитров отмора няма. В четвъртък той ще бъде на корта за мача си от втори кръг при двойките, където играе в тандем с Никола Маю. В четвъртък би трябвало да бъде избран и неговият противник за четвъртфинал на сингъл като все още вариантите са три – Максим Креси или спечелилия от идния довечера мач сред Алекс де Минор и Андрей Рубльов.

Двубоят с Хуркач бе на високо равнище като и двамата използваха доста дейно началния си удар. В първия сет шансове за пробив въобще нямаше като Димитров печелеше множеството дълги разигравания, до момента в който противникът му доста постоянно съкращаваше разиграванията с бързи комбинации. Във втората част полякът проби първи, само че Григор отговори с рибрейк на 0 преди и двамата да се върнат към високото равнище на сервис. И в двата тайбрека първенецът от Финалите на АТР през 2017-а бе по-прецизен и закономерно стигна до петата си победа през 2023-а.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР