Абитуриентският бал е вълнуващ и емоционален празник, който бележи края

...
Абитуриентският бал е вълнуващ и емоционален празник, който бележи края
Коментари Харесай

За един безавариен абитуриентски бал - МВР със съвети към зрелостниците

Абитуриентският бал е трогателен и прочувствен празник, който бележи края на един стадий и началото на различен в живота на всеки младеж. Празник освен за зрелостниците, а и за техните близки, изпълнен с доста наслада и положително въодушевление.

Областната дирекция на МВР-Варна поздравява всички зрелостници от Випуск 2019 година и техните близки. С благопожелание за триумф и попътен вятър, припомняме главните правила за безвредно държание на младежите в дните към техните празници.

Основни правила за сигурност:

1) Не помрачавайте празника си с недомислени действия!
2) Спазвайте Закона за придвижване по пътищата! Правилата за придвижване по пътищата важат и по време на празниците!
3) Погрижете се за своята сигурност! Шофирайте постоянно със съобразена скорост! Не предприемайте рисковани маневри!
4) Не сядайте зад кормилото след приложимост на алкохол! Подгответе се за развлечение в добра компания, само че с изтрезнял и умел лидер на празничната кола.

5) Ако не сте дееспособен лидер, не демонстрирайте шофьорските си „ умения “ навръх бала!
6) Бъдете толерантни към другите участници в придвижването, които не честват!
7) Спазвайте разпоредбите при возене в празничния автомобил – не се показвайте през прозорците и люковете на автомобилите; не сядайте върху рамките на вратите. Неправилното състояние при возене може да докара до тежки пострадвания, в случай че на пътя ненадейно възникне затруднение!
8) При потребност позвънете на телефон 112 или отидете в най-близкото районно ръководство!

Във времето на осъществяване на абитуриентските балове ще се прави засилен надзор на местата за събиране на зрелостници и заведенията, в които ще се организират тържествата, както и по маршрутите до тях. Повишават се условията към пропускателния режим за недопускането на хора с огнестрелно оръжие, нападателно държание, в нетрезво положение, очевидно използвали наркотични субстанции и други, които биха провокирали нарушавания на публичния ред. Предприети са ограничения за засилен надзор за потреблението на общоопасни средства.

Служители на „ Пътна полиция ” ще управляват прекосяването на колоните от коли, с които се придвижват зрелостниците и техните близки. Ще бъде реализиран видеоконтрол за документиране на осъществяваните нарушавания - погрешно транспортиране на пасажери, които рисково се демонстрират в придвижване от прозорците и люковете на колите, прекосяване при червен сигнал на светофара, лишаване на преимущество на транспортни средства и пешеходци, неправилни рискови маневри и други, създаващи предпоставки за пътни злополуки. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР