Абитуриентката от Математическа гимназия Мария Петрова бе избрана от казанлъчани

...
Абитуриентката от Математическа гимназия Мария Петрова бе избрана от казанлъчани
Коментари Харесай

Възпитаничка на Математическа гимназия бе избрана за 52-та Царица Роза на Казанлък

Абитуриентката от Математическа гимназия Мария Петрова бе определена от казанлъчани с 3 577 гласа за 52-та Царица Роза. Тя е първата виртуално определена Царица Роза. Това бе оповестено на специфична гала в Музея на розата в Казанлък.

Пред публицисти Мария Петрова разясни, че има намерение да продължи образованието си в Пловдивския университет, като ще следва български и британски език. Мечтае в Казанлък да има повече младежи, повече усмихнати деца. Обича спорта и приканва за запазване на природата чиста.

Казанлъшката Царица Роза ще бъде избирана онлайн

Сузан Иглева, ученичка в Средно учебно заведение “Екзарх Антим I “ бе определена за първа подгласничка на Царицата с 3 169 гласа. Тя свързва бъдещето си с медицината, която ще следва в Пловдив.

Втора подгласничка е Стефани Кръстева, дванайсетокласника от Профилирана природо-математическа гимназия “Никола Обрешков “. За нея своявот са дали 1 774 казанлъчани и техни другари. Стефани има намерение да следва фармация в София.

Всички претендентки за купата „ Царица Роза 2020 “ получиха от кмета Галина Стоянова като подарък сувенирни рози. Официалната гала по коронясването на Царица Роза ще се състои на 5 юни, осведоми Агенция "Фокус ".

В продължение на една седмица, като част от 117-те Празници на розата, казанлъчани и другари на Казанлък имаха опция да изберат Царица Роза 2020 на особено основан за задачата уебсайт. Електронният формат на празниците и на състезанието се наложи поради международната пандемия. Създателите на уеб страницата регистрират голям интерес към гласуването. 16 098 общо са записаните действителни гласа и още десетки хиляди непотвърдени и невалидни. Всеки дал своя вот може да ревизира по какъв начин е регистриран гласът му - подава се поръчка към системата за инспекция на избор, удостоверява се мейлът, с който е гласувано и системата изпраща информация на същия мейл.



Снимка: Община Казанлък

За честността на вота, равнището на показване на младите девойки и техните послания към казанлъчани следеше тричленно жури, под председателството на Николай Златанов, ръководител на Общински съвет – Казанлък. Другите двама членове на журито са физикът Теодоси Теодосиев и шефът на Художествената изложба Христо Генев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР