Абитуриентка от Езиковата гимназия “Проф.д-р Асен Златаров” във Велико Търново

...
Абитуриентка от Езиковата гимназия “Проф.д-р Асен Златаров” във Велико Търново
Коментари Харесай

Най-добрият млад преводач с наградата „24 май“ в Търново

Абитуриентка от Езиковата гимназия “Проф.д-р Асен Златаров” във Велико Търново е тазгодишният притежател на премията “24 май”. Отличието се дава от Община Велико Търново на най-хубавия абитуриент в навечерието на празника на славянската книжовност и българската просвета.

Яница е победител за България в състезанието на Европейската комисия „ Млад преводач “, притежател е на втора премия в онлайн състезанието „ Слова с пера “ на фондация „ Макензи “, още веднъж с немски език. Има оценки в многоезичното съревнование на Министерството на образованието и науката, първа е в цветната олимпиада по немски език, притежател е на премия от съревнование по публицистика, както и премия от народен юношески конкурс за есе.

Яница завоюва всички гласове в комисията, която заседава през вчерашния ден, най-много поради самостоятелния си принос в планове и стратегии на национално и интернационално равнище, в които е взела участие. Тя е била координатор на екип към план на Европейския информативен център, работила е по план за четене и дискутиране на немски неадаптирани книги, план на немската работа за научен продан, както и в плана „ Европейски памети “ по програмата „ Европа за жителите “.

Най-добрият млад преводач на България Яница Стойкова ще получи премията си, която е 1000 евро, на тържествена гала на 24 май.

Другият претендент за оценката на Община Велико Търново беше Денислав Станчев, ученик на Природо-математическата гимназия „ Васил Друмев “. Неговите триумфи са в региона на биологията и химията, каквато е и паралелката, в която той учи. Само преди няколко дни Денислав се завърна със сребърен орден от Международната Мендеелевска олимпиада по химия, а в този момент му следва да показва в страната и на Международната олимпиада по този предмет.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР