Абитуриенти станаха мутри във варненско училище!Скандални кадри от изпращането на

...
Абитуриенти станаха мутри във варненско училище!Скандални кадри от изпращането на
Коментари Харесай

СКАНДАЛ тресе Варна: Абитуриенти станаха мутри във варненско училище!

Абитуриенти станаха мутри във варненско учебно заведение!

Скандални фрагменти от изпращането на зрелостници провокираха вълна от възмущение в обществените мрежи. Ситуацията, която повече подхожда на 90-те години на предишния век, се разиграва в двора на Математическа гимназия " Петър Берон " в морската столица.

На фрагментите се вижда по какъв начин пред погледите на учители, родители и съученици зрелостниците минават, облечени като хулигани - с черни качулки, които покриват главите и лицата им, и бутилки с алкохол в ръцете им, като безсрамно разливат наличието им. В ръцете си държат и конфети, наподобяващи бухалки, които размахват индиферентно пред другари и педагози.

 Абитуриентите с маски възмутиха мнозина
Абитуриентите с маски възмутиха мнозина

" Новоизгряващите мутри ", " Следващите, умъртвили дървета по пътя си ", " Бъдещи наркомани и сотаджии ", " От тук право на борсата, тъпири ", " Пълни малоумници ", " Бъдещето иде ", " Утре ще ги забележим да се снимат в скъпи коли... на автомивката " и " Палячовци " гласят мнения в обществените мрежи под видеото с зрелостниците мутри.

 Зрелостниците цапат след себе си
Зрелостниците цапат след себе си

" България Днес " потърси за коментар заместник-директора на учебното заведение Димитрина Докимова, само че тя не беше доста словоохотлива.

" Не искам да разясня обстановката, тъй като не съм осведомена със случая. Има и по-интересни тематики, които вълнуват обществото ", съобщи Докимова

Потърсихме позицията и на община Варна за мутренската обстановка. Там също нищо не знаят по въпроса.

" Не сме осведомени със случая. Първо би трябвало да се срещнем в елементи, с цел да можем да заемем позиция ", обявиха пред вестника от кметството в морската столица. Коментар по случая отхвърлиха и от Регионалния инспекторат по обучение във Варна, като още веднъж акцентираха, че не са осведомени с нетрадиционното изпращане на зрелостници.
 Младежите индиферентно разливат алкохол
Младежите индиферентно разливат алкохол

През последните дни прояви на зрелостници на няколко пъти накараха обществото да настръхне. С цигански оркестри означиха последния си образователен ден учениците от Втора британска езикова гимназия в София. Отново на видео се вижда по какъв начин зрелостниците се радват на звучните ромски ритми, танцуват и даже потупват в такт барабаните на музикантите. Вероятно ромските мелодични забави са процедура в образователните заведения, тъй като абитуриентитите от Първа британска езикова гимназия също са извикали оркестър.

" Това ще е в Народното събрание след няколко години и ще ръководи България " и " Животът им е попфолк " са единствено част от прочувствените мнения в обществените мрежи.
 Чалгата превзема изпращането на зрелостниците
Чалгата превзема изпращането на зрелостниците

Междувременно стана ясно, че двама 14-годишни възпитаници са с тежко алкохолно отравяне, откакто са чествали абитуриентски бал в понеделник вечерта. Момчетата учат в столичното 88-о учебно заведение в " Овча купел ".

Едното момче е изпаднало в кома в резултат на алкохолно натравяне. Неофициално ученикът е бил на абитуриентски бал. Стана ясно и че на друго момче му е прилошало поради несъразмерна приложимост на алкохол. Вторият възпитаник не е бил приет в болница. От Спешна помощ потвърдиха, че едно дете е откарано в " Пирогов " през вчерашния ден сутринта. До следобедните часове не се знаеше какво е положението му, а от управлението на учебното заведение отказваха коментар.

Полицията планува ограничения за обезпечаване на сигурността на тържествата, защото през последните години постоянно купонът ескалира. Най-мащабните са празненствата на площада пред храм-паметника " Св. Александър Невски " в центъра на столицата. Там младежите не се свенят да дърпат от балони с божествен газ, да пият алкохол непосредствено от бутилките, да си платят за кючекчийки и да въртят гуми на мощните си коли.

В края на юли 2022 година Народното събрание забрани продажбата на диазотен оксид на малолетни и използването му в закрити публични места. Промените в закона не разрешиха още продажбата на диазотен оксид и пълнители с него на територията на детски градини, учебни заведения, общежития за възпитаници, лечебни заведения, на спортни прояви и публични мероприятия, проведени за деца и възпитаници, както и във към този момент упоменатите закрити публични места. На тези места се не разрешава и използването на така наречен божествен газ. Но зрелостниците не се трогват от възбраните и не престават самоуверено да размятат балоните.

И никой, тъкмо както институциите във Варна, не взема никакви ограничения по въпроса
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР