Абитуриенти решиха да поканят своя класен ръководител на бала си,

...
Абитуриенти решиха да поканят своя класен ръководител на бала си,
Коментари Харесай

Абитуриенти с вълнуваща покана към класната си за бала, но тя ги попари

Абитуриенти взеха решение да поканят своя класен началник на бала си, само че нещата приключиха по непредвиден и печален метод. Случката се разиграла пред Професионалната гимназия по туризъм и хотелиерство в Сливен, а за нея споделя очевидец на станалото.

Дванадесетокласниците не икономисали напъните си, подготвяйки се съществено за събитието. Поканили гайдар, купили фойерверки, приготвили балони и дарове. Те се събрали пред школото, чакайки своята класна, само че тя не излизала от постройката. Не помагали и специфичните подканвания, които връстници на младежите отправили към нея.

Тийнейджърите не се отказвали, само че в последна сметка напъните им били попарени.  Преподавателката излязла пред тях, само че им декларирала: " Не правете циркове, а влизайте в час ". Това станало пред всички, които се били събрали, с цел да следят вълнуващата покана.

Иван Иванов - мъжът, който споделя за историята, наяве показва възмушението си от държанието на учителката, която преподавала по БЕЛ. Той не икономисва рецензиите си заявявайки, че класната е " злепоставила " своите възпитаници.

" Най-накрая гледката беше просто едни обезверени и потънали в позор и тъжни страсти възпитаници - след отказването на учителката им да участва на бала им, който е веднъж в живота и остава спомен, който за тези възпитаници ще е друг ", добавя Иванов.

Ситуацията буди вълна от реакции в мрежата. Много сливналии съчувстват на младежите, чиито старания не се увенчали с триумф. Някои от жителите подлагат на критика и тяхната класна, която не се е отзовала на поканата на възпитаниците си. Не липсват и хора, които означават, че в описа има някои " бели петна ", а за решението на учителката е допустимо да има и друга причина.

Някои допускат, че може би не е желала поканата да е отправена толкоз обществено.

Много зрелостници избират церемониален метод, с който да насочат покана към обичаните си класни. Като събитията радват възпитаници,родители и учители, само че за жалост историята от Сливен не приключва по този начин, най-малко все още.  А разказвачът на историята насочва и обръщение към посърналите младежи:

" Деца, въпреки че не ви познавам и не знам дали сте в тази група, не се отчайвайте, животът е пред вас и занапред ви следва най-хубавото! С вас сме! "

Вижте целия роман на Иван Иванов, оповестен без интервенция:

" Днес на обяд, в границите на 11:50-12:00 ч., в двора на трите гимназии (ТОХ, Езикова, ПМГ) инцидентно станах очевидец на една доста невиждана и драматизирана преживелица, която в началото беше доста вълнуваща и най-вероятно дълго чакана за едни възпитаници от ПГХТ, които образно бяха от 12 клас.

На учениците им следва абитуриентски бал и бяха решили да поканят класния си началник на бала (впоследствие, който разбрах, че е преподавател по БЕЛ). Както нормално вършат множеството завършващи възпитаници по това време на годината.

Само стоях и гледах, по какъв начин децата чакаха и се подготвяха с тяхната много огромна и проведена подготовка, бих споделил,  момента на истината, а точно - госпожата им да излезе сюрпризирана и разчувствана. Както нормално един преподавател би реагирал. Но, уви, не са попаднали на непокътнат класен началник.

Чакаха, чакаха децата, учителят им с неспокойствие да излезе и да види цялата тази подготовка, за която се бяха постарали, държейки фойерверки, балони, подготвили цяла кошница с дарове, даже видях, че бяха извикали човек с гайда,  имайки впредвид, че класната им харесва този вид род.

След всичко това, след кряскане и подканване от страна на други възпитаници от гимназията, просто учителката да излезе, да ги види, тя седеше в постройката на учебното заведение, правейки се, че извън нищо не се случва.

Най-накрая се реши да излезе, само че като излезе сподели просто това: " Не правете циркове, а влизайте в час... ". Точно това не ми го побира акъла тази жена, и майка най-вероятно, по какъв начин има това сърце да постъпи по този начин със учениците си, по какъв начин можа да ги злепостави по този метод пред толкоз народ, събрал се да гледа вълнуващото събитие за тях.

Най-накрая гледката беше просто едни обезверени и потънали в позор и тъжни емоции  възпитаници -  след отказването на учителката им да участва на бала им, който е веднъж в живота и остава спомен, който за тези възпитаници ще е друг...

Обръщам се към въпросните участници:  Деца, въпреки че не ви познавам и не знам дали сте в тази група, не се отчайвайте, животът е пред вас и занапред ви следва най хубавото, с вас сме!

НЕКА ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС ГИ ПОДКРЕПИ! "
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР