Абитуриенти от столичното 73.СУ Владислав Граматик избраха да отидат с

...
Абитуриенти от столичното 73.СУ Владислав Граматик избраха да отидат с
Коментари Харесай

На абитуриентския бал - с водороден автомобил

Абитуриенти от столичното 73.СУ " Владислав Граматик " избраха да отидат с водороден автомобил на бала си. Решението на зрелостниците не е подбудено от концепцията да се надпреварват със съучениците си, които се возят в скъпи и първокласни коли по време на завършването, а е част от Водородните дни, които съпътстват Срещата на високо ниво в София във връзка десетата годишнина на Съвместно дружество " Горивни кафези и водород ", прецизира БГНЕС.
Инициативата цели да покаже, че водородните технологии способстват за понижаване на излъчванията на нездравословни газове, разрешават повишението на каузи на възобновимите енергийни източници, а заради успеваемостта си, доста понижават общото ползване на сила.
" Усещането е, че се возим в бъдещето. Двигателят не се чува, а вътре е доста удобно ", споделят Аделина и Ванеса, които се возят във водороден автомобил за първи път. Най-силно ги впечатлява фактът, че отпадният артикул при работата на водородната клетка е чиста вода, която даже може да се пие. Демонстрация беше направена пред НДК
И двете абитуриентки споделиха вълнението си от завършването, само че насочат и сериозен взор към бъдещето. Аделина е избрала да учи медицина в Германия, а Ванеса – оперно пеене в Националната музикална академия. Въпреки че едната желае да продължи образованието си в чужбина, а другата желае да покори международна сцена и двете свързват развиването си с България.
Много техни съученици също са избрали да следват в чужбина, в страни като Германия, Англия, Холандия и даже Уругвай. Всички те обаче са безапелационни, че бъдещето им е обвързвано с България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР